Thor-Ragnarok-tt

Първи трейлър за Тор: Рагнарок

Богът се завръща по забавен начин.

Въпреки че Тор е сред по-важните Отмъстители, неговите соло филми някак си все остават засенчени от тези за колегите му. Не му помага и фактът, че Локи все се оказва по-интересен и желан от феновете отколкото самият той. Третата част от неговите асгардски приключения обаче обещава да промени това. Тя ще го остави без дом, без чук и на чуждо място, където да се бори за живота си. Единственият плюс – получава по-хубава и модерна прическа. Вижте първия трейлър за Thor: Ragnarok:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В предстоящия филм на Марвел полубогът е лишен от своя чук и заточен на другия край на Вселената. Попаднал в патова ситуация, той трябва да намери начин да се завърне в Асгард, за да спре Рагнарок – събитието, което ще доведе до края на родината на Тор и ще заличи асгардската цивилизация. Този път заплахата идва от всемогъщата и безмилостна богиня Хела (Кейт Бланшет). За да се добере до нея, обаче, първо трябва да оцелее в смъртоносна гладиаторска битка, която изненадващо го изправя срещу неговия добър приятел и член на Отмъстителите –  Невероятния Хълк.

Като се има предвид колко неприятни неща се случват в началото на трейлъра, той очертава един доста по-забавен филм, отколкото би могъл да бъде. Влизането на Хела определено е впечатляващо, но вместо разрухата да доведе до тежка драма, филмът бързо преминава към усещане, подобно на това от „Пазители на галактиката“ – ярки цветове, забавен саундтрак (само на мен ли ми прилича твърде много на темата от „Жената-чудо“? Иначе песента е Immigrant Song на Лед Цепелин), пъстър космос, шегички. Дали това е формулата, която ще направи „Тор“ още по-успешен?

Режисьор на „Тор: Рагнарок“ е Тайка Уайтити. В главните роли отново ще видим Крис Хемсуърт като Тор и Том Хидълстън в ролята на Локи. Към тях се присъединяват Кейт Бланшет, Идрис Елба, Джеф Голдблум, Карл Ърбан, както и добре познатите ни Марк Ръфало и Антъни Хопкинс. Заявка за участие във филма даде и Доктор Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач), но ще трябва да почакаме до следващите трейлъри, за да разберем под каква форма ще се случи. Сценаристи на филма са Крейг Кайл, Кростофър Йост, Стефани Фолсъм и Ерик Пиърсън.

„Тор: Рагнарок“ идва в кината на 3D и IMAX 3D на 27 октомври. Ето и първия плакат към него:

Изображение с име: Thor-Ragnarok-Poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата