a place in the sun

Създателите на Bright Future финансират нова игра

A Place in the Sun е бордова игра за епични космически битки.

Vermin Games, които преди време впечатлиха с успешна кикстартър кампания за първата им бордова игра, са готови с втория си проект! Става дума за хардкор фантастична настолна игра, в която четири разумни раси се борят за влияние и жизнено пространство в космоса, за своето място под слънцето.

В сюжета на играта четири раси стават способни да осъществяват експанзия в космоса по едно и също време – хората, арахнидите, растенията и екипажът на Тета. Те са толкова различни една от друга, че комуникацията е невъзможна. Единственото, което ги свързва, е желанието за колонизиране на други планети и, съответно, нуждата да се избият взаимно.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Всяка от четирите раси върви със собствено тесте карти и планетарен диск, които са взаимообвързани по иновативен начин. Освен това, в началото на играта всеки си избира соларна система, върху която поставя своята планета, което предопределя стартовия „живот“ и други характеристики на планетата си. Всяка раса има характерен асиметричен стил на игра:

  • насекомоидните Арахниди са супер агресивни, трупат живот от атакуване на другите и вкарват почти неизтребими паразити в чуждите тестета;
  • корабът-майка Тета е създаден от високотехнологична раса от долни малки човечета, които го надграждат с още и още взаимно подсилващи се орбитални карти;
  • растителният разум на Рея трупа мощ и периодично избухва с масови експанзии от спори, които нанасят щети на всички играчи;
  • човечеството на Земята постоянно се бори с политическите си проблеми и се хвърля от една крайност в друга, докато успее да се организира и нанесе съкрушителния ядрен удар.

Освен това играта има и чаровен ко-оп вариант (под формата на експанжън), в който всички играчи се обединяват срещу расата на Екстинкторите – роботи, произведени с военна цел в древни времена и отдадени на мисията си да унищожават всеки разумен живот във Вселената.

Концепцията отново звучи доста свежо, а дизайнерите и художниците явно са се старали бая. Обявената цел за финансиране на кампанията е 15 000 евро, като вече са събрани почти 12 000 и остават 19 дни до края (тоест, на 99% е сигурно, че търсеното финансиране ще бъде намерено). Ако играта ви звучи добре, можете да я подкрепите, като практически изпращането на пари по кикстартър представлява предварителна покупка, но с бонуси, които няма да ви предложат в магазините, когато един ден тя е завършен продукт в търговската мрежа. Можете да се сдобиете със своето копие срещу дарение от 30 евро, а за по-големите дарения има и повече бонуси.

Подкрепете A Place in the Sun тук!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата