Браян Фулър и Ан Райс се намериха

Двамата ще правят вампирския сериал по нейните романи.

Преди време обявихме, че Ан Райс и нейният син работят усилено по превръщането на култовите й романи от поредицата „Вампирски хроники“ в телевизионен сериал. Тогава обаче двамата бяха убедени, че ще успеят да се справят сами с предизвикателството. Е, явно са осъзнали, че сериалът няма как да стане истински хит, ако не се сработят с богати инвеститори и известни имена.

Браян Фулър пък наскоро се раздели със Starz, за които правеше „Американски богове“. Въпреки че първи сезон беше доста успешен и почеркът на Фулър е сред основните причини за това, отношенията между него и телевизията са охладнели отвъд поносимото. Там все още не знаем какво става, но поне вече знаем къде е следващият пристан на сценариста и режисьор.

Правата за сериала в момента са купени от Парамаунт, като Ан Райс, Кристофър Райс и Браян Фулър ще го пишат и управляват заедно. Платено е за първите 11 книги, което е доста смело, предвид че малко сериали имат толкова дълъг живот и обикновено се филмира по една книга на сезон. Официално обаче Парамаунт наричат проекта the Vampire Chronicles Innitiative, което може би намеква за повече амбиции, отколкото за един обикновен сериал.

„Вампирските хроники“ се въртят около Лестат – суетен, но чаровен френски благородник, който е превърнат във вампир през ХVІІІ век. Той е представен в първата книга, „Интервю с вампир“, през очите на друг вампир. Тази книга вече е била филмирана, доста успешно, филм има и по третата – „Кралицата на прокълнатите“, но от доста по-нисък клас.

Сделката на Фулър засега официално засяга само пилотния епизод, но очевидно всички замесени се надяват на дългосрочно сътрудничество. Режисьорът има голям талант да прави красиви сцени от изпълнени с насилие и кръв сюжети, което със сигурност ще е полезно на адаптацията на Ан Райс. Явно е, че тя и синът й работят здраво и са решени да произведат нещо добро, така че ще го очакваме с нетърпение.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Славяна

„Интервю с вампир“ гледах като много малка, но бях много впечатлена. За съжаление същата вечер, сънувах, че баща ми е вампир и яде планети. Тогава приключих с вампирския жанр до около 14 годишна. Случайно попаднах на тази поредица и прочетох две от първите книги, и доста ми допаднаха, въпреки че бяха много по-жестоки от колкото литературата, която четях тогава. За съжаление обаче не успя да ме спечели като траен фен и последовател на нейните вампири, защото, как да го кажа, имаше прекалено много описания за вампирски роман. Не съм привърженик на екшъна в книгите, а и по принцип, но мисля, че е хубаво да има повече действие, когато пишеш за чудовища, нали?! 😀 Все пак сериала сигурно ще гледам, може би ще е любопитен, а и на екран ще се случват достатъчно неща 😀