1 коментар
lestat

Браян Фулър и Ан Райс се намериха

Двамата ще правят вампирския сериал по нейните романи.

Преди време обявихме, че Ан Райс и нейният син работят усилено по превръщането на култовите й романи от поредицата „Вампирски хроники“ в телевизионен сериал. Тогава обаче двамата бяха убедени, че ще успеят да се справят сами с предизвикателството. Е, явно са осъзнали, че сериалът няма как да стане истински хит, ако не се сработят с богати инвеститори и известни имена.

Браян Фулър пък наскоро се раздели със Starz, за които правеше „Американски богове“. Въпреки че първи сезон беше доста успешен и почеркът на Фулър е сред основните причини за това, отношенията между него и телевизията са охладнели отвъд поносимото. Там все още не знаем какво става, но поне вече знаем къде е следващият пристан на сценариста и режисьор.

Правата за сериала в момента са купени от Парамаунт, като Ан Райс, Кристофър Райс и Браян Фулър ще го пишат и управляват заедно. Платено е за първите 11 книги, което е доста смело, предвид че малко сериали имат толкова дълъг живот и обикновено се филмира по една книга на сезон. Официално обаче Парамаунт наричат проекта the Vampire Chronicles Innitiative, което може би намеква за повече амбиции, отколкото за един обикновен сериал.

Изображение с име: prince-lestat

„Вампирските хроники“ се въртят около Лестат – суетен, но чаровен френски благородник, който е превърнат във вампир през ХVІІІ век. Той е представен в първата книга, „Интервю с вампир“, през очите на друг вампир. Тази книга вече е била филмирана, доста успешно, филм има и по третата – „Кралицата на прокълнатите“, но от доста по-нисък клас.

Сделката на Фулър засега официално засяга само пилотния епизод, но очевидно всички замесени се надяват на дългосрочно сътрудничество. Режисьорът има голям талант да прави красиви сцени от изпълнени с насилие и кръв сюжети, което със сигурност ще е полезно на адаптацията на Ан Райс. Явно е, че тя и синът й работят здраво и са решени да произведат нещо добро, така че ще го очакваме с нетърпение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата