thwaciiw

Детско приключение в къща на ужасите

Трейлър за филма „Къщата с часовник в стената“.

Обичате ли филми на ужасите? Значи познавате Илай Рот („Хижа на смъртта“, „Хотелът на ужасите“ и др.). А обичате ли фентъзита за деца с комични елементи? Ако и на двата въпроса отговорът е да, то тогава The House with a Clock in Its Walls е филмът за вас. Култовият хорър режисьор ще режисира популярните актьори Джак Блек, Кейт Бланшет и Кайл Маклахлан в интересната смесица. Сценарият на „Къщата с часовник в стената“ е на Ерик Крипке („Свръхестествено“) по едноименния роман на Джон Белеърс.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Магическото приключение разказва за пораждащата тръпки история на 10-годишния Луис, който отива да живее при чичо си в скърцаща стара къща с мистериозно тиктакащо сърце. Но заспалата фасада на новия му град се съживява с таен свят на воини и вещици, когато Луис по погрешка събужда мъртвите.

 

Филмът явно ще бъде интересен експеримент, тъй като Илай Рот досега не е правил филми за деца. Намесата на Кайл Маклахлан („Туин Пийкс“) и Кейт Бланшет също говори за нещо интересно и нестандартно. Единственият, който пасва безусловно в обстановката засега е Джак Блек.

Премиерата на „Къщата с часовник в стената“ в САЩ е на 21 септември. Дата у нас още не е обявена, но едва ли нашите кина ще пропуснат това предложение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата