3 коментара
cw-logo  120730190655

Сериалите от Arrowverse и Supernatural – подновени

Честито за феновете на „Стрелата“, „Светкавицата“, „Супергърл“, „Легендите на утрешния ден“, „Черната светкавица“ и „Свръхестествено“.

Телевизията, ориентирана към тийн-сериали, The CW, е известна със склонността си да поръчва още и още сезони на дори средно успешните си продукции, без изобщо да се притеснява от огромната бройка епизоди, която се получава. Днес тя за пореден път прояви добрия си нрав, като поднови цели 6 сериала в нашия жанр (и още 4 извън него).

Сериалите от вселената на „Стрелата“ не са от най-интересните в последно време, но публиката им не намалява осезаемо (повечето регистрират около 20% спад, но The Flash все още е най-високорейтинговия сериал на CW). Затова и всички получават поръчки за нов сезон. В списъка влиза и най-новото попълнение, Black Lightning, което засега не е официално част от същата вселена, но също е по комикс на DC и никой не се съмнява, че все някога ще се пресече със Стрелата, Светкавицата, Супергърл или някоя от Легендите на утрешния ден.

Изображение с име: The-CW-Legends-of-Tomorrow-Arrow-The-Flash-Supergirl

Подновяване получи и „Свръхестествено“, който в момента излъчва тринадесетия си сезон. Рейтингите там засега са като цяло на нивото от миналата година – 2 процента спад в ключовата демографска група, но пък 7 процента ръст на общия брой зрители. До голяма степен добрите цифри се дължат на успеха на епизода-пресичане със „Скуби Ду“ – той е вторият най-добър откъм гледаемост тази година, след премиерата.

Все още не е известна съдбата на „Аз, зомбито“ и „Стоте“. iZombie е на твърде ранен етап от сезона си, но вече има спад от 10% в общия брой зрители и 20% в ключовата демографска група и поначало е в долната част на класацията за The CW, така че подновяването не е сигурно, макар и все пак да е вероятно, предвид толерантността на телевизията към рейтинговите спадове. The 100 пък тепърва предстои да се завърне след дълга пауза.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата