lordyt ot planetata zemq t

Кой е Лордът на планетата Земя?

Излезе книгата „Лордът от планетата Земя“ на Сергей Лукяненко

Изображение с име: lordyt ot planetata zemq cЕдин от най-бележитите съвременни автори на фантастика от Русия пуска „Лордът от планетата Земя“ на български, благодарение на изд. „Сиела“. Пълното издание съдържа трите малки повести „За принцесата си струва да умреш”, „Планетата, която я няма” и „Стъклено море” и е много по-непредвидима и по-изненадваща от  по-късните му magnum opus-и – „Студени играчки са звездите”, „Нощен патрул” и „Императори на илюзиите”, „Чернова”. Произведенията са писани в ранните пост-съветски времена и отразяват стилистиката на мутренските години.

Най-старата история на света. Момче спасява момиче от бандите в парка. Момичето му дава пръстен, с който се сгодява за него. Момчето израства в бившия Съветски съюз, служи в армията и става лидер на силова групировка. Момичето се оказва принцеса от далечна планета и когато времето настъпва призовава момчето при себе си. Останалото?

Останалото са битки с мечове, по-остри от атом, космически сражения, срещи със странни жители на други планети, вампири, интелигентни машини, свръхчовеци и бясно състезание за бъдещето на Вселената.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата