2 коментара
outlander-season-3-episode-11

Нови сезони за The 100, Outlander, iZombie

Ще има още епизоди от „Стоте“, „Друговремец“ и „Аз, зомбито“.

Настъпи най-вълнуващото време на годината за сериаломаните – седмиците, в които разбираме кои от най-популярните тв-продукции ще продължават с историите си и кои спират преждевременно. В тази новина са събрани успехите!

Най-големият такъв е за „Стоте“. The CW още не е пуснала официално новината, но сценаристите вече са се похвалили в туитър. След 4 сезона и само три епизода от пети сезон зад гърба си, сериалът не само остава популярен, но и увеличава зрителите си, което е рядко постижение. Първите три серии тази година имат зрителски ръст от 23% спрямо усреднената стойност за четвърти сезон (11% в ключовата демографска група). Само епизод 05х01 е бил гледан от 18% повече зрители в сравнение с 04х01. Вероятно прескачането на известен период от време е повлияло добре, тъй като е освежило историята и е позволило на нови зрители да започнат сериала, без нужда да се обременяват с миналите събития в него. Разбира се, средните показатели ще се променят до края на сезона – остават още 10 епизода – но дори само този ръст е напълно достатъчен за CW да гласува отново доверие на The 100. Стискаме плаци да не чакаме прекалено дълго за шести сезон – този сериал често си почива по-дълго от нормалното.

Изображение с име: izombieПодновен е и „Аз, зомбито“, който отбелязва рейтингов спад, но само с 11% (18 при ключовата демографска група). Въпреки че и без друго е сред най-малко гледаните, iZombie отказва да умре. От неговия четвърти сезон са излъчени вече 10 епизода и остават още 3. Историята продължава да разчита на нови убийства и мозъци за всяка серия, но все повече се фокусира върху общия сюжет – Новия Сиатъл, в който огромна част от населението вече е немъртва и на косъм да стане кръвожадна. Така CW на практика вече поднови всичките си фантастики и не остави нито една зад борда.

Най-хубавата новина обаче идва за феновете на Outlander – подновяването там е и за пети, и за шести сезон! Четвърти сезон дори не е започнал – ще го чакаме чак през ноември, но Starz са толкова уверени в сериала, че вече му дават още (поне) две години. И нищо чудно, при положение, че зрителите на трети сезон са с около 40% повече от тези на втори, а в разширените статистики се отчитат по над 5 милиона на епизод. Наскоро спреният Ash vs. Evil Dead постигаше само около една десета от този зрителски интерес. Пети и шести сезон ще бъдат само по 12 епизода, което е с 1 по-малко от обичайната бройка, но това едва ли е проблем. Досега всеки сезон адаптираше по една от книгите в поредицата на Диана Габалдън, очакваме практиката да продължи. За справка, издадени са 8 книги и е обещана девета, така че „Друговремец“ вероятно още дълго ще се радва на успех и на двата фронта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата