4 коментара
lucifer

Lucifer е спасен!

Netflix поръчва четвърти сезон за сериала „Луцифер“.

Изображение с име: luciferposterВ третия си сезон сериалът „Луцифер“ падна до фаталното 13-то място в класацията по рейтинги на сериалите на Fox и телевизията реши да го прекрати. Феновете изразиха шумно недоволство в социалните мрежи, а екипът на сериала предприе големи усилия да намери нов дом на продукцията. И успя! При това, броени дни преди договорите на актьорите да изтекат.

Вдъхновен от комиксите на Нийл Геймън, Сам Кийт и Майк Дрингънбърг, Lucifer разказва за Принца на Мрака (изигран от Том Елис), който напуска поста си в Ада и решава да заживее сред земните. Той си отваря нощен клуб в Лос Анджелис и започва да се радва на земните наслади. Съдбата обаче го среща с детектив Клои Декър, която разследва убийство. Познанството им се задълбочава все повече, докато той й помага, превръщайки се в консултант на полицейското управление.

Новият дом на сериала е Netflix, които не за първи път спасяват спряна продукция. Те са поръчали четвърти сезон от 10 епизода, който вероятно ще излезе през 2019 г. (макар че, ако се запази скоростта на работа до момента, нищо не му пречи да е готов още за тази есен). Поръчката е значително по-скромна от обичайните 26 епизода, които Fox правеха всяка година, но е много по-близка до обичайния бизнес план на Netflix, а и е достатъчна както за да задоволи феновете, така и за да опипа почвата за бъдещи сезони. На всички е ясно, че ако Lucifer не успее да предизвика достатъчно интерес у абонатите на Netflix, краят за сериала ще бъде окончателен и необратим. При всички положения обаче става ясно, че каквото и да се случи, историята ще бъде завършена адекватно – Netflix почти никога не оставят спрени сериали без завършек, дори ако това означава да работят на загуба, като при „Осмо чувство“. Но стискаме палци да мине много време докато дойде този момент.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата