superstition-syfy

Спирания за People of Earth, Superstition, Shadowhunters

„Суеверия“, „Хората от Земята“ и „Ловци на сенки“ няма да имат нови сезони.

Време е за съболезнования – в рамките на няколко дни бяха обявени спирания за цели три сериала.

Изображение с име: people-of-earth-posterНай-шокиращият преждевременен край идва за People of Earth. Сериалът беше уж подновен от сравнително скромната си телевизия TBS още миналата година, през септември. Оттогава досега обаче прогресът по него е твърде скромен – сценаристът Дейвид Дженкинс е предал всички сценарии, но нищо не е заснето. В края на миналия месец Дженкинс пусна туит със съдържание „Чувам, че е възможно People of Earth да няма трети сезон. Пишете по една мила бележка на телевизията“. Явно феновете не са пускали достатъчно мили бележки, защото слуховете вече са официално потвърдени като истина – няма да има повече серии, въпреки че втори сезон остана доста свеж, а спадът в рейтинга е нищожен спрямо средното за повечето сериали. На всичкото отгоре, телевизията е подновила всички останали свои продукции, включително тези с по-ниски рейтинги (освен ако не се отметне и за още някоя своя продукция по-нататък).

Далеч по-малко изненадващо е спирането на Superstition, макар и все пак недотам честно. Сериалът беше дебютант тази зима, но тръгна по Syfy с крайно нищожна реклама. Заради това рейтингите му бяха отчайващи от самото начало – първият епизод е гледан от едва 453 000 души. По-нататък те падат, но не прекалено много, дори предпоследният епизод е гледат от повече хора. Това може да се интерпретира като знак, че сериалът е добър, но не достатъчно промотиран. Каквато и да е причината обаче, средните зрители на епизод са едва 334 000 души, което е крайно недостатъчно за поръчка на втори сезон.

Най-мека е новината за края на Shadowhunters. Сериалът изкара два сезона и половина, като втората половина от трети сезон предстои да се излъчи. Взето е решение да не се поръчва четвърти сезон, а вместо това да се направи един допълнителен двучасов епизод, с който да се приключи историята. С други думи, било е предвидено трети сезон да завърши с клифхенгър, но той ще бъде разрешен в допълнителната серия. Телевизията сама е настоявала за това пред продуцентите, за да отдаде дължимото на сравнително успешния си продукт и да не обиди редовните си зрители. Дванадесетте епизода ще излязат през пролетта на 2019 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата