Captive State

Станете и посрещнете извънземните ни господари!

Трейлър за филма Captive State.

Напоследък сериалите, в които извънземни са окупирали Земята и я управляват, станаха сравнително популярни. Съвсем наскоро свърши „Колония“, а преди време гледахме и „Краят на детството“. Време е тази концепция да се пренесе на кино и първият й плод е „Пленена държава“. Режисьор е Рупърт Уайът, придобил известност с „Възходът на планетата на маймуните“. Готов е и първият тийзър трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Проектът е изцяло оригинален, разработен от Уайът и жена му, Ерика Бийни. Сюжетът в Captive State се развива 10 години след като извънземни са окупирали Земята, наричайки формата си на управление „Съюз“. Филмът ще има герои както сред тези, които са избрали да си партнират с новите господари, така и с тези, които продължават открито да се съпротивляват. Човечеството като цяло обаче се адаптира към своите извънземни Законодатели.

В главните роли виждаме Аштън Сандърс (Moonlight), Джон Гудман (The Gambler), Вера Фармига (The Conjuring), Маделин Брюър (The Handmaid’s Tale) и др. Не е точно звезден актьорски състав, но вероятно сте чували доста от имената.

Явно е, че филмът ще бъде повече политически трилър, отколкото научна фантастика – все пак за двете минути от тийзъра не виждаме нито едно извънземно. Подобен подход обаче имаше и „Колония“ и успя да изкара с него три сезона. Бюджетът е сравнително малък – 25 милиона, но и амбициите на филма едва ли са големи. Все пак той е британска, а не холивудска продукция, така че едва ли ще има особено широко киноразпространение. Ще сме късметлии ако го видим на някой фестивал у нас.

Световната премиера е на 28-29 март, но в много държави ще излезе чак в началото на април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата