Snow White and the Huntsman Charlize Theron

Чарлийз Терон се прочува

Русокосата красавица неусетно се превърна в хита на сезона с главни роли в няколко големи филма. Съвсем скоро тя се подписа за водеща актриса и в друг фантастичен проект – „Агент 13“.

Изображение с име: PROMETHEUS-Charlize-Theron
Чарлийз Терон в "Прометей"

Чарлийз Терон ще изиграе главната роля в подготвяния научно фантастичен трилър „Агент 13“. Режисьор на проекта е Рупърт Уайат, известен с работата си по „Възходът на планетата на маймуните“. Сценарият е дело на Т. С. Ноулин, който е сравнително нов в индустрията. Подробностите около сюжета се пазят в тайна, но няколко студия вече се оглеждат за правата, привлечени от силните имена, свързани с бъдещия филм. Всичко, разбира се, е в много ранна фаза, а самият режисьор е по-вероятно първо да направи продължение на „Планетата на маймуните“, а чак след това да мисли за собствения си проект.

Независимо дали и кога ще се реализира Agent 13 обаче, Терон вече е истинска звезда. Блондинката има главни роли в два от най-очакваните филми тази година – „Снежанка и Ловеца“ и „Прометей“. И на всичкото отгоре, по трейлърите съдим, че ще се справи отлично и в двата.

Животът на Чарлийз започва през 1975 година във ферма в Южна Африка. Тя се обучава като балерина, но, както сами се досещате, в родината й не валят предложения към нея да изпълнява занаята си. Затова емигрира в САЩ, където става балерина и модел. Травма в коляното прекратява танцувалната й кариера, но пък я мотивира да се пробва в киното. Първата й роля е в нискобюджетен филм от 1995 – трисекундна поява без реплики. Постепенно ролите й се увеличават, а класата на филмите се вдига. Първото й официално признание идва през 2003 с награда от Американската филмова академията за играта й в Monster. Следват много участия, включително в „Иън Флъкс“, „Развитие в застой“ и „Пътят“.

Тази година обаче кариерата й достига нови върхове с ролите в двата очаквани блокбастъра. В „Снежанка и Ловеца“ тя е злата кралица – роля, която определено не може да се даде на коя да е. В „Прометей“, за който кастингът е подбиран толкова внимателно, че най-главната роля е дадена на талантливата шведска актриса Нооми Рапас („Мъжете, които мразеха жените“), Терон се превъплъщава в Меридит Викърс. Тя е студена и загадъчна бизнесдама, която представлява интересите на корпорацията Уейланд-Ютани и играе ключова роля в развитието на сюжета.

Желаем все повече участия в касови филми на Чарлийз Терон, особено във фантастични филми, тъй като красотата и талантът рядко вървят ръка за ръка. А актриси като нея само вдигат класата на жанра.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата