vader immortal

VR-приключение с Дарт Вейдър

Disney и Oculus Quest са ни подготвили изненада.

ILMxLAB разкриха трейлъра за Vader Immortal – интерактивно преживяване в три епизода, предназначено за очакваното в близко бъдеще устройство за виртуална реалност Oculus Quest. Клипчето не показва много, но определено надъхва феновете на „Междузвездни войни“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Окулус Куест е нещо между скъпия Окулус Рифт и евтиния Окулус Гоу. Той обаче няма да изисква връзка с компютър или мобилно устройство, а ще бъде напълно самостоятелен. В САЩ ще излезе през 2019 година (може би даже заедно с Vader Immortal) и ще струва 399 долара. Целта на Марк Зукърбърг (Oculus е дъщерна компания на Facebook) е да накара 1 милиард души по света да се потопят във виртуалната реалност.

Заглавия като Vader Immortal: A Star Wars VR Series определено ще помогнат за това. Сценарист на иновативния проект е Дейвид С. Гойер, а историята ще бъде част от официалния канон на „Междузвездни войни“. Събитията се развиват между епизоди ІІІ и ІV, като това не е точно игра, а „история с интерактивни елементи, нещо като хибрид“. Главният герой явно ще е зрителят, който ще си има вземане даване лично с мрачния ситски лорд.

Въпреки че цената на устройството не е за всеки и това със сигурност ще затрудни повечето фенове, инвестицията може и да си заслужава. От една страна, със сигурност ще има и много други интересни предложения за Oculus Quest. От друга, възможно е Vader Immortal да бъде портнат за други устройства в недалечно бъдеще и така да стане достъпен за повече хора.

Още няма точна дата за премиерата, но се знае, че ще е догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата