1 коментар
happy-death-day

Честита смърт… отново!

Трейлърът за Happy Death Day 2U е неочаквано зарибяващ.

Помните ли хорър-комедията „Честита смърт“? Поредната продукция с нищожен бюджет на Blumhouse, която обаче имаше сърце и така успя да се отличи от многото други заглавия в жанровете си. Малко след премиерата на филма, когато стана ясно, че той ще бъде култов хит (122 милиона долара приходи срещу 4,8 милиона бюджет), обявиха, че ще му правят продължение – Happy Death Day 2U. Логично, очаквахме Трий да се срещне с нов убиец, заради когото да мине през вече познатите премеждия (подобно на „Ясновидката Тру“, която повтаряше нови дни във всяка серия). Още първият трейлър обаче ни разкрива, че сценаристите не са тръгнали по мързеливия път, а са създали нещо по-заплетено и видимо по-развлекателно!

Предупреждение! Не пускайте този трейлър ако не сте гледали първия филм, защото ще си спойлнете края му!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Интересното тук е, че хем трейлърът показва може би твърде много от сюжета, хем не става съвсем ясно какво точно се случва и защо. Засега е ясно само, че Трис ще трябва да се самоубива отново и отново докато не разкрие кой е новият убиец.

Забавно е, че песента Go Shorty, It’s your Birthday на 50 Cent, с която много от потенциалните зрители бяха зарибени, така и не се появи в първия филм. Монтажът заблуди, че телефонът на Трий звъни с нея, но реално нямаше такова нещо. Няма нищо ново или рядко срещано в това да се правят подобни промени между трейлъра и самия филм, но веднъж след като филмът мине по кината, каквото се случи в него, остава канон. В този трейлър монтажът прави същия номер, въпреки че е ясно, че песента не се появява. Това е просто един от многото знаци, че продължението ще запази хумора на оригинала и няма да се взима прекалено насериозно докато разказва иначе интересната и добре направена история, смесваща научна фантастика (времеви примки) и слашър хорър.

Премиерата на „Честита смърт 2“ е на 14 февруари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата