snowpiercer

Miracle Workers, Snowpiercer – подновени

Телевизия TBS гласува доверие на двата си ключови сериала.

Изображение с име: miracle workersКак се развива кариерата на Даниел Радклиф, след като изигра емблематичния за нашето поколение образ на Хари Потър, можете да проследите в сериала Miracle Workers на американската кабеларка TBS. В него на Господ вече не му се занимава със Земята и неговите служители трябва да намерят начин да спасят планетата, включително и обитателите й от самите себе си. Въпреки че сериалът е доста евтин и отстъпва по качество на продукции като The Good Place или People of Earth, с които се сравнява, той е главозамайващ успех – над 26 милиона души са го гледали (разбира се, не само по телевизията, но и по различните стрийминг платформи). Затова и поръчката на втори сезон не е чак толкова изненадваща.

Интересното е обаче, че първи сезон завърши доста окончателно и задоволително, изчерпвайки напълно книгата What in God’s Name на Саймън Рич (който е и създател и главен сценарист на сериала). Втори сезон ще разкаже напълно различна история, която няма да има нищо общо с първи. Той ще разкаже за група селяни от Тъмната епоха, които се мъчат да избягат от насилието и убийствата. Във време на неравенства и фалшиви новини, средновековната история ще се фокусира върху семейството и приятелствата. Радклиф, Бушеми и другите звезди от първи сезон остават като продуценти, но едва ли ще се появят като актьори.

Вероятно ще видим втори сезон на „Чудотворци“ в края на тази или началото на следващата година, а първи сезон е достъпен за легално гледане по HBO GO.

Поръчка за втори сезон получи и сериала Snowpiercer. Чудите се кога е излязъл и защо не сте го гледали? Имате бегъл спомен, че той се готви от много време за друга, доста по-елитна телевизия? Грешката не е във вас. Когато обявиха, че ще адаптират южнокорейския хит с влак, постоянно движещ се из заледена пустош и помещаващ последните остатъци от човешката раса, където хората са разделени по класов признак, идеята беше сериалът да тръгне по TNT и да бъде хит. Сега инвеститорите са решили да го изместят по TBS (и двата канала имат един и същи собственик) и още отсега да му поръчат втори сезон. От една страна, местенето по по-скромния канал е притеснително, но пък от друга – може би продукцията се гласи за такъв феноменален успех, че ще се използва, за да му вдигне имиджа.

Тази промяна не е първата във вече 5-годишната история на подготовката на сериала. Джош Фридман (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) разработи концепцията през 2015 г. и през 2016 г. TNT поръча пилотен епизод, а през 2018 – цял сезон. След това обаче Фридман се скара с продуцентите и напусна поради „творчески различия“, при което влезе Греъм Менсън (един от създателите на Orphan Black). Той промени доста неща по сценариите, което наложи презаснемания, които пък ядосаха режисьора Скот Дериксън (Doctor Strange) и станаха причина и той да напусне. Повечето от обявените досега актьори остават – Дженифър Конъли ще играе богаташка от предната секция на влака, а Давийд Дигс – бедняк от най-задните вагони. Ще участват още Алисън Райт, Мики Съмнър и Аналийз Басо. Обявеният преди време Стивън Ог сега е пропуснат от новината, което може би означава, че и той си е заминал, докато Роуан Браншард ще стане част от главния актьорски състав през втори сезон.

Ще видим до какво са довели всички тези неразбории, когато Snowpiercer излезе през първата половина на 2020 г.

Изображение с име: snowpierceeer

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата