nestinarski tanc

Нестинарски танц по БНР

Български автори правят риалити радио роман.

Малцина слушат радио в днешно време, но това не означава, че в тази медия не се правят интересни неща. Ето, например, в момента текат епизодите на риалити радио романа „Нестинарски танц“, който се фокусира върху българските традиции и е с фентъзи елемент.

Първия нестинарски танц на Елена е в разгара си. Развълнувана от преживяването, тя затваря очи и се понася в ритъма на музиката. Няколко мига по-късно с нея се случва нещо неочаквано – Елена отваря очи и вижда, че всичко край нея е различно – Мъжът, с когото танцува върху жаравата, хората, които я гледат, дори мястото… Танцът й я е пренесъл няколко века назад във времето…

В същия този момент публиката, която досега се е възхищавала на танцуващата Елена, вижда, че на нейно място вече стои друго момиче – Яна, която пък се е пренесла няколко века напред в наши дни.

Въвлечени в омагьосващия си танц, двете девойки са разменили местата си.

Сега Яна и Елена са изправени пред предизвикателството да се справят в коренно различните светове, в които се намират и да открият начин всяка от тях да се върне в своето време…

“Нестинарски танц” е риалити роман, разказван на живо в стори лабораторията на „Риалити роман“ – студио N на БНР. Представлява натурален творчески процес, в който авторите в студиото,фпри пълна импровизация, сътворяват главите на цял колективен роман.

Водещ: Емил Янев
Идеолог: Таня Мир

Разказвачи:

  1. Любомир Кючуков
  2. Спасимир Тренчев
  3. Кръстю Мушкаров
  4. Десислава Дюлгерян
  5. Светлин Къров
  6. Пламена Петрова
  7. Александър Макелов
  8. Снежана Ташева
  9. Мирослав Петров
  10. Александър Перпелиев
  11. Екатерина Попова
  12. Таня Мир
  13. Богомил Добрев

Корица: Станислав Стефанов

Можете да слушате “Нестинарски танц” всяка неделя от 19:30 ч. по програма “Христо Ботев”, а ако сте пропуснали – на този линк.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата