Castle Rock 1

Castle Rock е спрян

Сериалът, смесващ персонажи от романите на Стивън Кинг, няма да продължи.

Изображение с име: castle rockCastle Rock е доста приятно сериалче за феновете на Стивън Кинг. То се развива в градчето Касъл Рок, често срещано и в романите, и взима герои от тях, като смесва историите им по нов начин, който ги променя, но като атмосфера и усещане ги оставя в същия стил. Всеки сезон героите са различни и историите им са относително завършени. В първи сезон главен герой беше адвокатът Хенри Дийвър (Андре Холанд), който се връща в родното си градче след молба от мистериозен затворник (Бил Скарсгард), а втори сезон разказа произхода на една от най-обичаните злодейки на Стивън Кинг – Ани Уилкс (Лизи Каплан).

Уви, сериалът няма да има нови епизоди, тъй като Hulu са решили да го спрат след втори сезон. Новината не е шокираща, предвид че сезонът се излъчи преди година и оттогава не сме имали новини, но все пак е разочароваща. Критиците като цяло хвалят сериала, но той така и не стана голям хит. Анализатори твърдят, че спирането идва не заради проблеми с отзивите или гледаемостта, а заради промяна в политиката на Hulu, които спряха и други свои сериали, както и защото концепцията на сериала го принуждава твърде бързо да адаптира много от сюжетите на Стивън Кинг, част от които вече сме гледали или ще гледаме скоро в друга продукция.

Феновете на Кинг могат да се утешат след спирането с новината, че поне „Чужденецът“ получава втори сезон, както и с предстоящите сериал „Сблъсък“, филм „Подпалвачката“ и много други адаптации.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата