1 коментар
predator

Хищникът се завръща за своята „Плячка“

Трейлър за филма Prey, който ще изправи хищници срещу индианци.

„Хищникът“ е култова екшън-хорър поредица, започнала през 80-те години и дала на света филми от най-различно качество – от сравнително високо до обидно ниско. Последният филм беше The Predator от 2018 година, който ние харесахме, но светът като цяло не. Въпреки че той може да се отпише като провал, франчайзът още не е мъртъв, а дори напротив.

Предстои нов филм, който ще изправи смъртоносните извънземни срещу… индианци! Той се казва Prey и се очаква още на 5 август тази година. Излезе и тийзър за него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очакванията към „Плячка“ са умерени – от една страна, това е завръщане към емблематичен образ с интересна идея, но от друга, твърде много вече сме се парили с тези филми, а идеята много лесно може да стане абсурдна (както в „Каубои срещу извънземни“ с Харисън Форд). Все пак, познатите ни Хищници са оцелявали в престрелки с много по-мощни оръжия от лъкове и стрели.

Явно филмът ще наблегне повече на хоръра, което ни се подсказва от минималистичната обстановка и тишината в трейлъра. Режисьор е Дан Трахтенбърг, който стана известен с „Кловърфилд Лейн 10“.

Действието се развива преди 300 години и разказва за историята на млада жена-войн, Нару, от племето Команчи. Тя е израснала под сянката на някои от най-легендарните ловци на Великите равнини, така че има от кого да се вдъхнови когато извънземната заплаха надвисва над лагера й. Плячката, която тя дебне и срещу която се изправя, се оказва високо еволюирал извънземен хищник с несравнимо технологично предимство на арсенала.

Prey няма да излиза по кината, а отива директно на стрийминг – по американската платформа Hulu. Надяваме се някак си да стигне и до нас.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата