2 коментара
mortal kombat 2021

Трейлър за новия Mortal Kombat

Как ще изглеждат Лу Кенг, Соня Блейд, Суб Зиро, Скорпион, Рейдън и останалите в предстоящата адаптация?

Ако случайно не знаете, филмът „Смъртоносна битка“ е най-успешният филм по видеоигра, правен досега. И напълно заслужено, защото въпреки че критиците имат забележки, филмът си е добър, особено за времето си. Продължението му обаче е тотален провал, а сериалът, въпреки че си е доста приличен, не успява да стане тотален хит и е спрян след първи сезон (което му дава един от най-необичайните, но и запомнящи се финали в телевизионната история). След това игрите продължават да излизат и поредицата там остава перманентно силна, но кино адаптациите спират. 2011 година се появява уебсериалът Mortal Kombat Legacy, но той е харесван само от най-върлите фенове на франчайза. Въпреки това, все пак е доста гледан и дори започва да се работи по нова адаптация за голям екран със същия режисьор. Идеята така и не се реализира, но става ясно, че интерес към нов филм има.

Е, вече сме 2021 и новият филм най-накрая е на прага ни. И днес излезе трейлърът за него. Нека го видим и после ще коментираме от фенска гледна точка:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Отзивите за видеото са доста положителни и е лесно да се види защо. Ефектите са на ниво, битките и кървищата също, персонажите и атмосферата изглеждат сравнително вярно с оригиналите си (без Рейдън).

Аз лично запазвам скептицизъм по следните причини:

  • В трейлърите обикновено подбират най-добрите сцени и диалози. Тук са включили следната размяна на реплики – „Това е родилен белег“ – „Какво имаш предвид?“ – „Роден е с него“. Не ми вдъхва надежда за качествени диалози.
  • Включена е Милина, но не е включена Китана. В игрите историята на двете героини е неразривно свързана и е безумие да се показва едната без другата. Това навежда на мисълта, че Милина е избрана просто защото изглежда яко, а не защото ще се развива някаква сюжетна линия с нея, което би опропастило образа й.
  • Игрите и продукциите досега разполагат с купища интересни персонажи, всеки от които би могъл да служи за отправна точка при изграждане на новата вселена. Вместо да вземат някого от тях, сценаристите са решили да вкарат нов герои, Кол Янг, за когото не знаем нищо.
  • Режисьорът не е направил нито един друг филм досега, това му е сефтето.

Разбира се, филмът ще се гледа и има всички шансове да се окаже много добър. И е ясно, че изискванията за сюжет са занижени, тъй като фокусът са битките и „фаталити“-тата. Но все пак, има известен минимум, който ще трябва да се покрие, за да бъдем доволни. Стискаме палци всичко да е наред.

Премиерата е на 16 април по кината и HBO Max – искрено се надяваме българското HBO GO да не закъснее, въпреки че сигурно ще го повъртят и в нашите салони преди да излезе за стрийминг. Докато чакаме да минат двата месеца дотогава, можем да си припомним култовата музикална тема от първия филм, включена в топ 5 музикални емблеми на фантастиката.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата