1 коментар
futurama-couverture

Futurama се завръща… отново!

Има обаче притеснителни моменти около предстоящия осми сезон при Hulu.

Изображение с име: bender_futurama.jpg
Няма да е същото, ако гласът на Бендър е друг.

„Футурама“ е великолепен анимационен сериал – предимно комедиен, но изпълнен с адекватни социални послания, а на моменти и шокиращо драматичен. Въпреки че е обожаван от феновете си, сериалът е спиран и съживяван на няколко пъти. Последният беше след седми сезон по Comedy Central. Тъй като сценаристите знаеха за наближаващия край, те направиха последния си епизод великолепен и завършващ цялата история достойно.

Сега обаче се оказва, че това не е бил краят. Hulu са поръчали осми сезон на сериала, споделящ една вселена със „Семейство Симпсън“ и „Размагьосване“. Ще има цели 20 нови епизода, които ще излязат през 2023 година. „Когато ни се отвори възможността да доставим на феновете нови епизоди на Futurama, се впуснахме в това с нетърпение“, казва президентът на стрийминг платформата.

Почти всички актьори вече са сключили договори да се завърнат, макар и с едно важно изключение. Джон Димаджио, който озвучава робота Бендър, не е успял да се договори с продуцентите. Все още не е изключено да се стигне до съгласие, но според актьора, те не са му предложили достатъчно пари, като преговорите с други ключови гласове като Били Уест, Кейти Сейгал и Трес Макнийл също са били трудни. Димаджио в момента не е без работа – той озвучава краля в другия сериал на Мат Грьонинг – Disenchantment. Успоредно обаче, продуцентите се оглеждат и за нов актьор, който да запълни ролята, но феновете със сигурност не биха били доволни от такъв развой на нещата.

Предвид чудесния край и недотам сполучливите сценарии на Грьонинг в последно време, новите епизоди носят сериозен риск от опетняване репутацията на сериала. Ако не са толкова добри, могат да се окажат не само излишни, но и вредни. Липсата на един от ключовите гласове също ще бъде сериозен проблем за това ново съживяване. Но все пак нека не изключваме възможността за нещо хубаво. Още приключения на Фрай, Лийла и екипажа на Планет Експрес винаги са добре дошли!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата