marvels-agents-of-shield

Agents of S.H.I.E.L.D. и The Last Ship – подновени.

Поръчките обаче идват с уловки.

От доста време насам рейтингите на „Агентите от ЩИТ“ в САЩ са твърде скромни. Известно е, че телевизията-продуцент, ABC, е искала да спре сериала след четвърти сезон, но от Marvel са се намесили и са забранили. Дали отново киностудиото е това, на което феновете трябва да благодарят, или не – не се знае, но сериалът е подновен за шести сезон, въпреки че зрителският интерес падна с още 11% спрямо миналата година, 28% в ключовата демографска група. Данните не са окончателни, тъй като още предстои да се излъчи последния епизод от пети сезон. Както и да завърши той, почитателите могат да са спокойни, защото историята ще продължи още поне една година.

Подновяването обаче е с уловка – то е за само 13 епизода, вместо за стандартните 22, и те ще се излъчат чак през лятото на 2019 година. Явно телевизията отразява по-ниския интерес към сериала като го мести в сезон, в който хората стоят по-малко пред телевизора. И ако досега Agents of S.H.I.E.L.D. успяваше да продължи, сякаш на магия, има огромна вероятност следващите епизоди наистина да са последни, освен ако нещо не се промени в рейтингите. Надяваме се сценаристите да осъзнават това и да приключат сюжета подобаващо, а не с отворен край.

Изображение с име: lastshipp

Подобни, но по-сигурни, са новините за „Последния кораб“. TNT подновиха екшън-драмата си за пети сезон още преди година и половина, но сега поясняват, че той ще бъде последен. Телевизията явно е взела предвид падащите рейтинг (с цели 38% през четвърти сезон) и бърза да приключи с продукцията, докато още има кой да я гледа. Важното е, че екипът е уважил феновете и е подготвил адекватен финал за сериала, който да приключи цялата история. Снимките вече са приключили, така че сценаристите явно са знаели отрано какво им се готви и са реагирали както трябва. Още не се знае кога точно ще бъдат излъчени последните 10 епизода, но вероятно отново ще са готови за лятото/ранната есен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата