resident evil larter jovovich

Али Лартър се завръща за Resident Evil: The Final Chapter

ОБНОВЕНА: Междувременно, подготвя се театрална пиеса по „Заразно зло“.

ali_larter_claireИзненадващо дългата кино-поредица „Заразно зло“ наближава своя край. Режисьорът Пол Андерсън съвсем скоро ще започне снимките за последната част, Resident Evil: The Final Chapter, в Южна Африка. Забавянето заради бременността на Мила Йовович свърши, тя роди втората си дъщеря в началото на пролетта, и екипът вече е готов за работа. Колкото и ниски очаквания да имаме за сюжета, то днес разбрахме поне една добра новина – Али Лартър ще се завърне в ролята си на Клеър Редфийлд.

Клеър е важна героиня за игрите Resident Evil, по които филмовата поредица е правена. Али Лартър я изигра в третия и четвъртия филм, като съдбата на героинята до момента не е ясна. Последно тя беше на кораба, нападнат от корпорация Ъмбрела в края на Resident Evil: Afterlife. Петият филм, въпреки супер яката си първа сцена, не показа какво се случва с персонажа на Лартър.

Очевидно, Клеър е оцеляла (или пък ще бъде клонинг?) и ще помага отново на Алис в борбата със зомбитата. Според резюмето на сюжета, отпуснато на медиите, в последния филм Алис отново е принудена да се бори с Червената кралица, която се опитва да унищожи последните останки от човечеството. Какво точно пак ще е прихванало компютърната програма още не се знае, но едва ли ще е нещо логично или реалистично (и това едва ли ще е проблем за зрителите).

Засега Мила Йовович и Али Лартър са единствените потвърдили завръщането си. Много е вероятно обаче също да се покажат Сиена Гилори (Джил Валънтайн), Бингбинг Ли (Ейда Уонг), Спенсър Лок (Кей-Март), Шон Робъртс (Албърт Уескър), Джохан Ърб (Леон Кенеди) и дори Уентуърт Милър (Крис Редфийлд), който в момента снима The Legends of Tomorrow. Последният обаче, и да се завърне, едва ли ще има много екранно време заради ангажиментите си по сериала.

Все още нямаме друга информация за предстоящата финална част, освен тази снимка от инстаграма на Мила Йовович – на нея гримьорите я подготвят за ролята по доста странен начин:

resident_evil_final_chapter
Към снимката Мила Йовович е написала следното: „Е, моментът, който толкова много от вас чакат, дойде. Сезонът за убиване на зомбита започна за клана Йовович-Андерсън! На тази снимка ми правят лицето за „Заразно зло: Последната глава“. Утре тръгвам за Южна Африка, за да подготвим филма.“ Снимката е направена преди 3 седмици.

Откакто първият филм дебютира през 2002 година, поредицата е събрала 915 милиона долара в световен мащаб, 240 от които дойдоха благодарение на петата част. Много е вероятно след като шестият филм излезе (вероятно догодина), общият сбор на приходите да е над милиард.

Премиерната дата още не е потвърдена, но се говори за 2 или 15 септември 2016 година.

Междувременно, интересна новина пристига от Япония. Там ще правят пиеса по „Заразно зло“, която ще се казва Biohazard: The Stage. Историята ще е оригинална и ще разказва за зомби епидемия в Западна Австралия. Анти-терористичният отряд на Крис Редфийлд и Ребека Чеймбърс ще бъде изпратен там, за да разследва. Премиерата на пиесата ще бъде през октомври в театър в Токио. Следваща стъпка – Бродуей!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата