1 коментар
TheExpanse gallery 101Characters 02

Amazon спасява The Expanse

„Експанзията“ все пак продължава с четвърти сезон направо в интернет.

Syfy за пореден път се проявиха като гадове пред зрителите си като спряха „Експанзията“ в трети сезон. Според повечето отзиви това им е най-висококласният космически сериал в момента, особено след като миналата година се лишиха от „Тъмна материя“. Сега обаче се оказва, че губещите са само те, тъй като сериалът ще продължи, но на друго място – стрийминг услугата Amazon Prime, която вече продуцира „Човекът във високия замък“ и подготвя сериала „Властелина на пръстените“ с девет-цифрен бюджет.

Новината идва след внушителна фен-кампания за спасяването на сериала, покриваща интернет подписки и дори знаме, развяно от самолет над офиса на Амазон с надпис „Спасете The Expanse“, спонсорирана от феновете. Явно са знаели, че там текат преговори между продуцентите и интернет гиганта за подновяване. Amazon Prime е и най-логичното място за това, тъй като именно на него се качват епизодите за Северна Америка след като се излъчат по Syfy.

Продуцентите са повече от благодарни за развитието на нещата, като в изявлението ми се казва: „Не можем да бъдем по-развълнувани от факта, че The Expanse ще продължи по Amazon Prime! … Напълно наясно сме, че това нямаше да бъде възможно без поразителната подкрепа на най-креативните и трудолюбивите фенове на научната фантастика в света. От reddit-кампании до самолети, ние ви благодарим. Проработи!“

Докато драмите зад кадър текат, епизодите от трети сезон продължават да се излъчват всяка седмица. У нас могат да се гледат легално в Netflix. Предстои осми епизод, в който Милър ще се завърне по неочакван начин, за да изтормози Холдън.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата