Arizona-Sunshine-1-1280x720

Аризонските зомбита за ВР са почти готови

VR: Arizona Sunshine излиза на 6 декември.

Преди време ви писахме, че Vertigo Games разработват игра за виртуална реалност със зомбита в аризонската пустиня. Е, проектът е почти готов за пробване (стига да имате у вас Oculus Touch или HTC Vive) и ще бъде пуснат в Steam на 6 декември. Нещо повече, за разлика от повечето мързеливи опити за VR-заглавия, VR: Arizona Sunshine ще има пълна кампания, през която играчът ще трябва да мине (стил Resident Evil, първите части), а не просто две-три арени, където да постреляш по зомбитата за половин час и след това да ти писне. Или поне така обещават.

Ето трейлъра към играта, като не забравяйте да развъртате клипчето от време на време, за да оглеждате обстановката в 360 градуса. Стига устройството, на което гледате, да ви го позволява.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ето и описанието: Когато чуваш откъслечен човешки глас по радиото, надеждите ти са потвърдени – все още има оцелели в убийствената жега на постапокалиптичния Гранд Каньон. Arizona Sunshine те хвърля в битка за оцеляване във виртуална реалност на зомби апокалипсис, в която играчите ще трябва да навигират между орди от зомбита, жадни за мозъците им, и изпепеляваща жега в отчаяно търсене на човешки контакт.

Чрез VR контролерите ще можете да боравите с над 25 различни видове оръжия и движения. Да контрирате атаки, да управлявате запасите си и да насочвате оръжието към които части от немъртвите пожелаете. Играта предвижда движение без ограничения из югозападната американска обстановка, където ви чакат горещи пустини, коварни каньони и дълбоки мрачни мини. Историята е разделена на много части, които заедно изграждат сюжета. Можете да влезете в игра за малко или пък да минете всичко наведнъж – както пожелаете. Възможен е и мултиплейър – да минавате мисията заедно с приятел или пък да стреляте по настъпващите орди с до четирима приятели. Но колкото повече топли мозъци има наоколо, толкова повече ще се тълпят немъртвите.

Приключението наистина изглежда супер, с единственото неудобство, както ще видите в геймплей трейлъра долу, че движението става чрез контролерите в ръцете ви, а не с крака. Катеренето по стълби също не изисква физически усилия от играча, както в други ВР-заглавия, а просто натискане на бутон. Това убива реализма, но пък помага на мързеливите и позволява да играете седнали.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата