ash-vs-evil-dead-header-2

Ash vs. Evil Dead е подновен преди премиерата си

Starz поръчват още епизоди на предстоящия си хит благодарение на високия интерес към него.

ash-vs-evil-dead-serie-starz-poster-3„Аш срещу злите мъртви“ може и да не е излъчил още премиерния си епизод, но вече се очертава като хит. Интересът към него е голям, видяното досега силно допада на феновете на „Злите мъртви“, малцината, гледали предпремиерно първите два епизода, са много доволни от тях, а редица чуждестранни телевизии вече са закупили правата за излъчване и ще участват в едновременна световна премиера по примера на „Игра на тронове“ и „Живите мъртви“ (България този път не участва в сметките).

Всичко това е дало достатъчно основания на продуцентите от Starz да подновят сериала още преди началото му. Все още не е ясно колко точно епизоди ще бъдат поръчани (вероятно рейтингите ще повлияят именно върху уточняването на бройката) – дали ще са още 10 или ще се разширят до 13, но поръчката е гарантирана. „Един сезон не стига, за да се задоволи десетилетната жажда на феновете за още Аш“, казва Карми Злотник, управляващ директор в Starz. „Ранната реакция на феновете и подкрепата от пресата, заедно с желанието на чуждестранните телевизии да закупят още епизоди, направиха ясен извода, че приключенията на Аш Уилямс не могат да приключат с първи сезон.“

Радостната за феновете новина не идва като голяма изненада – всички горепосочени фактори наистина са налице. Starz не е сред големите играчи сред кабелните телевизии с платен абонамент и не е част от голям конгломерат (както например НВО е притежавана от Time Warner, а Showtime – от CBS Corporation). Въпреки че именно от тях изскочи „Спартак: Кръв и пясък“, профилът им все още е слаб и затова залагат много на очакваните успехи, какъвто е Ash vs. Evil Dead. Рядко техни проекти са привличали толкова много предварителен интерес – дори Outlander и Torchwood нямаха толкова висока първоначална подкрепа. И докато единият постига успех, вторият не се справи с високите очаквания и остана спрян.

Важно е да се отбележи, че никога не е късно един сериал да се провали. Въпреки заявката за още епизоди, ако по някаква случайност рейтингите се окажат твърде ниски, намерението лесно може да бъде променено. Вече има прецедент – сериалът The Brink на НВО, при който обещанията за подновяване не се реализираха, тъй като първи сезон се представи много под очакванията. Той обаче е изключение, което не бива да хвърля съмнения върху новината, а просто ни учи винаги да си имаме едно наум. Стискаме палци сериалът наистина да е толкова добър, колкото се очертава.

Първият епизод на „Аш срещу злите мъртви“ ще излезе на 31 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата