1 коментар
atlantis wprfh25

Atlantis ще замести Merlin

Нов сериал, черпещият вдъхновение от древногръцката митология „Атлантида“, ще се излъчва по BBC на мястото на „Мерлин“.

Миналата година видяхме края на хитовия великобритански сериал „Мерлин“. Макар и малко изненадващо, младежката интерпретация на легендата за крал Артур достигна своя финал. Това остави дупка в есенната програма на BBC и за щастие програмните директори са решили да я запълнят с ново фентъзи.

Става дума за „Атлантида“, проект на Хауърд Оувърман („Особняците“), Джулиан Мърфи и Джони Капс (създатели на „Мерлин“). Снимките за новия сериал ще започнат през април, а снимачните площадки ще са в Уелс и Мароко.

Описанието на сюжета, което засега е отпуснато, гласи следното: „Градът Атлантида е мистериозно и древно място; свят на скачащи бикове, богини с коси от змии и дворци, толкова огромни, че според легендите са построени от гиганти. В това странно царство пристига младият Язон (Джейсън) и започва своето невероятно приключение, съживявайки безграничния запас от гръцки митове и легенди, интерпретирани за новото поколение.“

За първия сезон на Atlantis са предвидени 13 серии, които ще трябва да се справят с мъката на зрителите по Merlin. Дали ще успеят, ще видим в края на 2013-та.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата