lestat

Браян Фулър напуска „Вампирски хроники“

Ан и Кристофър Райс обаче продължават да работят по сериала.

Изображение с име: vampire_lestat_coverБраян Фулър със сигурност има много фенове заради нестандартния си стил и вече солидното количество добри сериали зад гърба си, но в последно време човекът има сериозен проблем – не може да се задържи на една и съща работа. Преди време на него беше възложено да прави „Стар Трек: Дискавъри“, но нещо там не се получи и в крайна сметка разклонението беше реализирано от други. След това напусна и „Американски богове“ заради разногласия с Нийл Геймън, телевизията и определящите бюджета (а след себе си повлече и Джилиан Андерсън, в чиято роля сега ще влезе някаква 20-годишна азиатка). По-натам той беше нает за главен сценарист в Amazing Stories на Apple, но отново си тръгна заради творчески различия. В крайна сметка той уж се сработи с Ан Райс и нейния син, Кристофър Райс, за да им помогне да адаптират поредицата „Вампирски хроники“ за сериал. Е, дотук беше и с това.

Защо се случва това? При един или два инцидента би било трудно да се каже, но с такава дълга история вече става ясно – Фулър не търпи компромиси със своите творчески визии и напуска, когато му се мешат твърде много или не му позволяват да реализира идеите си. Това, разбира се, е похвално, но само донякъде – в крайна сметка е добре поне от време на време да се реализира по някое негово начинание. Какъв ще бъде следващият му проект, предстои тепърва да разберем.

Семейство Райс явно не са се затъжили особено за загубата – наскоро Кристофър пусна снимка на сценария си за първи епизод, озаглавен „Убиец на вълци“. Това е глава от втората книга от поредицата, „Вампирът Лестат“, в която се запознаваме с главния герой преди да стане вампир. Там той е още човек и убива глутница вълци, които тормозят селото му. Това заглавие на практика потвърждава, че именно Лестат ще е главен герой в сериала и историята ще се разказва от неговата гледна точка, поне в началото.

Стискаме палци работата да върви по-бързо и гладко, за да стане сериалът поне за 2020 г. (2019 е прекалено оптимистично на този етап). Също стискаме палци на Браян Фулър най-накрая да пусне корени някъде и да заработи пълноценно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата