tron 3

Брус Бокслайтнър дава на „Трон 3“ още 2 години да се направи

Звездата от „Трон: Заветът“ и „Вавилон 5“ смята, че снимките за следващия „Трон“ ще започнат през 2014 година.

Мина повече от половин година, откакто Брус Бокслайтнър се изказа, че „Трон 3“ ще се реализира със сигурност и то през 2013. Изглежда, че актьорът е преоценил позицията си и дава по-реалистичен срок за продължението. Ето и новият му отговор на въпроса кога се очаква някакво развитие за третата част от поредицата.

В момента се мисли по него. Всичко би могло да се случи, защото идеята все още се заражда. Джузеф Козински (режисьорът на „Трон 2“ – бел. ред.) в момента прави друг филм, след което ще се занимае и с „Трон 3“. Това е само мое предположение, което не би трябвало да давам пред медиите, но не могат да ме накажат затова, защото аз съм Трон.

Изображение с име: Tron Legacy Sequel„Трон: Заветът“ трябваше да бъде новата златна кокошка на Дисни, но той така и не стана тотален хит. Заработените от него 400 милиона долара обаче (при 170-милионен бюджет) все пак са добра причина да се направи още един филм. Когато и да стане, Брус Бокслайтнър отново ще се завърне в двойната си роля – на програмиста Алан Брадли и дигиталния воин Трон. „Трон 3“ ще бъде директно продължение на „Заветът“ и ще проследи случките около Сам Флин (Гарет Хедлънд) и новото попълнение към човешката раса Куора (Оливия Уайлд).

Режисьор отново ще бъде Козински. Договорът между него и Дисни все още не е подписан, но той вече работи по сюжета на „Трон 3“. Неговият нюх за визуални ефекти помогна на „Заветът“ да преодолее слабия си сценарий с класата на зрелищата си и именно това на практика гарантира намесата на Козински и в третата част. А Дисни няма нищо против да го поизчака, за да има време да се забрави лошото и да се повиши интересът у феновете към още един филм. Оттам така или иначе сега са заети да си гризат ноктите за представянето на „Джон Картър“ в бокс-офиса.

Поредицата за Трон все пак не е напълно забравена. Компанията на Мики Маус разработва анимационен сериал, наречен „Трон: Възстание“, който да се занимае със събитията в дигиталния свят между втория и третия филм. Детското ще е своеобразен тест за това доколко би бил успешен трети филм.

Всичко това говори, че ще изтече още доста вода докато се реализира третият филм, но поне, че все някога ще се появи, изглежда сигурно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата