castlevania

Castlevania вече и с трети сезон

Втори сезон на Castlevania още е далеч, но трети вече е поръчан от Netflix.

Анимационният сериал на Netflix Castlevania ще има и трети сезон, поне според един от главните озвучители в него, Ричард Армитидж. Сериалът се базира на дълга поредица от игри, в която различни поколения на клана Белмонт се бият с Дракула и други гадини в неговия замък. Феновете приеха сериала с отворени обятия, а дори и незапознатите с игрите твърдят, че са изненадани от това колко добре се е получила анимацията (в момента това е единствената адаптация на компютърна игра с положителен рейтинг в Rotten Tomatoes).

Единственият недостатък е, че първи сезон се състоя от четири кратки серии и представляваше по-скоро една история като за филм, нарязана на части. Историята беше свободна интерпретация на играта Castlevania III: Dracula’s Curse.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Втори сезон беше поръчан още през януари. Той ще е по-дълъг – с осем епизода, и ще продължи оттам, откъдето първият завърши. Още отсега знаем, че той също ще има своето достойно продължение. Според слуховете, той ще приключи сегашната история, за да може трети сезон да започне на чисто.

„Обичам моя герой в „Касълвания“, казва Ричард Армитидж, който озвучава Тревър Белмонт. „Той е антигерой, пияница с цапната уста, дразнеща персона. Подходящ е и за филм с живи актьори“. Армитидж вероятно визира пропадналите планове на Пол Андерсън („Заразно зло“) и Джеймс Уан („Аквамен“) да филмират игрите. Докато сериалът е успешен обаче, не очакваме скоро да се стигне до блокбъстър за кината. През април пък от Konami обявиха, че ще правят нова игра в поредицата, но тя ще е само за iOS устройства, и то в Япония, така че и геймърите не бива да се надяват на нещо ново. Изглежда, че на този етап, още сезони от анимацията е най-доброто, на което феновете могат да се надяват. Много е възможно втори сезон да излезе още тази година, а трети – през 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата