1 коментар
castlevania

Още епизоди за Discovery of Witches, Castlevania, God Friended Me

„Аз, вещицата“ е подновен за втори и трети сезон, „Господ ме адна“ ще има удължен първи сезон, а „Касълвания“ е подновен за удължен трети сезон.

Добри новини за почитателите на фентъзи сериали. Три такива получиха поръчки за още епизоди в рамките само на няколко дни.

Изображение с име: a discovery of witchesНай-щедра е съдбата към A Discovery of Witches. Сериалът завърши своя първи сезон само преди няколко дни и се превърна в най-високорейтинговата драма на телевизионния канал Sky One за 2018 г. Сега е известно, че ще има не само втори, но и трети сезон. Донякъде това е логично, предвид че става дума за адаптация на трилогия от книги, продала над 3,5 милиона екземпляра по света. Основните актьори ще се завърнат за втори сезон (Матю Гуд, Тереза Палмър, Оуен Тийл, Алекс Кингстън, Линдзи Дънкан, Валери Петифорд и др.). Сюжетът на втори сезон ще се развива в Лондон от миналото, където и когато Матю Клеърмонт и Даяна Бишъп са се скрили от преследвачите си. Там те трябва да намерят способен учител, който да помогне на Даяна да овладее силите си и да намери Книгата на живота. Епизодите излизат легално у нас в HBO GO.

Netflix пък са доволни от неочаквано успешното представяне на анимационния сериал по стара компютърна игра Castlevania. Там първи сезон имаше само четири епизода, а втори – осем. Но с течение на времето фенбазата нарасна и сериалът вече се посочва за пример как трябва да се правят адаптации на видеоигри. Доволни от отзивите, Нетфликс са поръчали трети сезон от 10 епизода – най-голямата бройка досега. По тяхната продукция вече се работи – подновяването е неофициално известно отдавна, но сега знаем и колко точно ще са сериите.

С още епизоди ще се похвали и дебютиращият в момента сериал God Friended Me. Направена е поръчка за пълен първи сезон от 22 епизода, като новите 9 от тях ще излязат догодина. Сериалът привлече над 10 милиона зрители за първия си епизод, а спадът за следващите 4 е сравнително приличен – за петата серия са останали 7 милиона зрители. Това е седмият най-гледан сериал на телевизията от общо 20, така че поръчката идва съвсем логично. Текущите епизоди ще продължат да се излъчват по познатата схема, като новите излизат в понеделник българско време, но кога и как ще дойдат легално у нас – предстои да разберем.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата