1 коментар
Cleverman123

„Cleverman” е подновен за втори сезон

Сериалът привлече вниманието на критиците с интересна концепция и актуална социална тематика

„Cleverman” е съвместна продукция, чийто сюжет е основан на митологията на австралийското местно население (т.нар. аборигени). Читателите на SciFi.bg имаха възможност да видят първите му трейлъри неотдавна, а първият епизод вече е излъчен – така че всеки, който иска да разнообрази летните си сериали с нещо по-нестандартно, има възможност да го направи .
Премиерата пожъна успех сред критиците и даде увереност на телевизията-майка (а именно  SundanceTV ), което в крайна сметка доведе до ранна поръчка за втори сезон. Естествено, в случая понятието сезон е относително, тъй като първият се състои от само 6 епизода.

Президентът на телевизията, финансирала сериала – Саид Джоел Стилърман, е горд от успеха му. Според него, светът, създаден от Райън Грифън и останалите от екипа на продукцията, перфектно смесва аборигенската митология и образа на близкото бъдеще. Той смята, че по-изтънчените почитатели на фантастичния жанр без съмнение ще обикнат сериала.

Любопитен факт е, че актьорът, който може да видите в клипа по-долу – Джак Чарлс (в сериала – Чичо Джими), не просто принадлежи към аборигенския етнос, а е и старейшина, който активно се бори срещу расовата дискриминация, ширеща се в Австралия :

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата