Invasion

Cowboy Bebop – спрян, Invasion – продължава

Игралната версия на „Каубой Бибоп“ няма да има втори сезон, но пък „Инвазия“ ще продължи и догодина.

Netflix вероятно са си мислели, че са уцелили златната мина с игралната версия на Cowboy Bebop – забавен фантастичен сериал, стъпващ върху бранд с много фенове от миналото. Уви, нито е толкова забавен, нито феновете на оригиналната анимация са го харесали особено. Всъщност, мнозина откровено си го нахейтиха, а още повече от абонатите на стрийминг платформата въобще не му обърнаха внимание.

Сериалът разказва за група ловци на глави, които пътуват през галактиката на своя космически кораб, за да залавят мишените си, докато междувременно се борят с демоните от миналото си. С екстравагантен актьорски състав от Джон Чо, Мустафа Шакир и Даниел Пинеда, игралният сериал се опита да възобнови магията на оригиналното японско аниме, но като цяло се проваля.

По тази причина едва 3 седмици след премиерата си по Netflix „Каубой Бибоп“ е спрян. Въпреки борбата за правата преди няколко години и усилията за реализирането на проекта, продуцентите са решили да не инвестират повече в него, тъй като нито е харесван, нито е особено гледан. Решението идва след клифхенгърския край на първи сезон и немалко работа на сценаристите по потенциален втори сезон.

Изображение с име: cowboy bebop

От друга страна, феновете на „Инвазия“ – новия сериал за извънземно нашествие по Apple TV+ трябва да са много доволни, защото на него му е поръчан втори сезон. Сериалът разказва за пристигането на извънземна раса, която заплашва цялото човечество. Събитията са видяни през очите на петима случайни хора по света.

Сценаристи на сериала са Дейвид Уейл и Саймън Кинбърг („Х-мен: Тъмен Феникс“). Кинбърг е много доволен от новината и дори се надява „да разшири вселената на сериала по възможно най-интимния и епичен начин“.

Така абонатите (и пиратите), харесали първите 10 епизода на Invasion могат да са спокойни, че историята им ще бъде продължена.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата