1 коментар
mydrostta na grafstvoto tt

Да живеем като хобити!

Излезе „Мъдростта на графството“ от Ноубъл Смит, изд. „Сиела“

mydrostta na grafstvotoМярнахте ли вече по книжарниците новата книга за фенове на Толкин, „Мъдростта на графството“ от Ноубъл Смит? Ако харесвате „Хобит“ и/или „Властелинът на пръстените“, то вероятно това издание ще ви допадне.

В „Мъдростта на Графството“ Ноубъл Смит разкрива идеи, които са вдъхновени от класическите произведения на Дж. Р. Р. Толкин и неговите най-обичани създания – здраво стъпилите на земята хобити.

Как могат прости радости като градинарството, дългите разходки и вкусните ястия, споделени с приятели, да те направят много по-щастлив? Защо да даваш подаръци на рождения си ден, вместо да ги получаваш, е толкова революционна идея? Как да се справяш с Ам-гъловците в своя живот? И как да понесем тежестта на собствения си „Единствен пръстен“, без тя да ни погълне? „Мъдростта на Графството“ отговаря на всички тези питания, както и на други същностни въпроси за живота.

За своя труд авторът казва: „Цялата идея в „Мъдростта на Графството“ е да използвам хобитите като пример за хубав живот и да предложа на практика как да подобрим живота си с помощта на тяхната мъдрост. Хобитите имат следните прекрасни черти: те са неотклонни приятели, забавни са и са дружелюбни, хранят се с добри храни и напитки, правят дълги разходки, гледат си градините, и притежават така наречената от Толкин „близка дружба със земята“. Те отстояват онова, което смятат за правилно, и проявяват голям кураж, когато се налага, но дълбоко в себе си са миролюбиви. Че кой не би искал да е хобит?“

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата