the flash season 6

Девети сезон на „Светкавицата“ ще е последен

Още една легенда на DC сериалите завършва историята си.

Изображение с име: flashposter„Стрелата“ започна цяла епоха на DC сериали по тийн телевизията CW и от него се разклони цял франчайз с много на брой други продукции. Сериалът-баща обаче завърши преди няколко години и ветеранът в семейството остана „Светкавицата“. Сега и той завършва на достолепната възраст от 9 сезона.

CW и Warner Bros. TV потвърдиха, че следващите 13 епизода на The Flash ще са последните. Сериалът беше един от малкото, които бяха подновени за нов сезон, след като „Наоми“, „Батуоман“ и „Легендите на утрешния ден“ бяха спрени. Девети сезон ще бъде излъчван успоредно с трети сезон на „Супермен и Лоис“ през 2023 година. Все още продължава и „Старгърл“, говори се за нов сериал Justice U, в който Джон Дигъл от „Стрелата“ ще се завърне за собствено разклонение, ако се стигне до реализация, но като цяло Arrowverse вече върви към приключване. Трябва да напомним и че двата все още продължаващи сериала не се развиват на същата Земя като основната партида, така че ако Justice U не се реализира и няма други нови сериали, девети сезон ще бъде и последния ни поглед върху Главната Земя.

Причините сериалът да завърши са сравнително стандарни – актьорите му вече искат да се изявяват и в други проекти. Очакваше се даже осми сезон да бъде последен, но продуцентите убедиха Грант Гъстин и Кандис Патън да останат за още една година. Не е имало обаче проблеми с рейтингите – осми сезон на „Светкавицата“ беше една от най-гледаните продукции на телевизията за миналия сезон, като интересът към него в дигиталните платформи също е бил голям.

Феновете вероятно се чудят защо само 13 епизода – истината е, че толкова са предостатъчно. Въпреки големия клифхенгър от края на осми сезон, повечето сюжетни линии вече са относително завършени – Светкавицата победи големите си врагове, Айрис вече няма времева болест, бъдещето на децата също е подсигурено. Вероятно немалка част от тези 13 епизода ще бъдат отделени за емоционални сбогувания, а може би и епилози от другите Arrowverse сериали.

Очакваме големия финал на The Flash догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата