2.JPG

Димитрий Медведев призна, че е виждал документи с информация за извънземни

В едно от последните си интервюта, руският премиер „разкри”, че извънземните не само посещават често Земята, а дори живеят сред нас, под прикритие.

Остават десетина дни до пророкувания от медиите край на света, и, макар че повечето хора не обръщат внимание на „пророчеството” и се готвят както винаги за празниците, някои световни лидери, вероятно провокирани от него, проявяват все по-странно чувство за хумор по време на медийните си прояви. Само преди седмица Джулия Гилърд – премиер на Австралия, заяви на сънародниците си, че Краят е близо и е неизбежен. На всички е ясно, че популярното в интернет видео, е пародия на новина, но то все пак доказа че древното предсказание, макар и да не предизвика масова паника, е приковало вниманието на света към себе си.

Дни след изявата на Гилърд, руският премиер Димитрий Медведев обяви по време на интервю, че извънземните са сред нас и се наблюдават от специална правителствена служба. По неговите думи, дейността й е добре обрисувана в известния „документален” филм „Мъже в черно”.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Реакциите, предизвикани от изказването му, са странни – според някои в шегата на Медведев – изречена с каменно изражение и сериозен тон, има частица истина, а според други, това е проява, която политик с подобна тежест не бива да си позволява. При по-внимателен преглед, може да се разбере, че в същото интервю, премиерът признава, и че все още вярва в Дядо Мраз, така че сензационното му разкритие е по-скоро в празнично-апокалиптичния тон, който е модерен сега, отколкото сериозно.

От друга страна е възможно и да има нещо вярно, и Русия наистина да разполага с тайна агенция, чиято единствена задача е да наблюдава извънземната активност. Най-страшните истини често се дегизират като лъжи… А и нека не забравяме дискусиите между руската патриаршия и Ватикана относно извънземните и това къде се вписват в религията, публикувана в Алманах Фантаstika 2010-2011.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата