ahs-gotham

Добри новини за Gotham и American Horror Story

Сериалите са подновени за още епизоди.

ahsfreakshowcastarthires2jpg-44f634_awvc.1200От известно време насам не само, че валят новините за разработвани нови фантастични сериали, но и не сме чували за спрени актуални такива. Тази статия продължава добрата тенденция – още два сериала от нашия жанр са получили поръчка за още епизоди – „Готъм“ и „Зловеща семейна история“.

„Готъм“ е бил подновен за пълен първи сезон съвсем скоро. Сериалът успя да предизвика интерес и привлече 16 милиона зрители (заедно с тези, които са го гледали на запис или легално по интернет), а спадът в рейтингите на следващите два епизода е доста по-малък отколкото за повечето сериали. Така Fox са получили най-добрия рейтинг на дебютираща тяхна драма от 14 години насам, а сериалът е влязъл в топ 3 за есента.

Досега бяха поръчани само 16 епизода, което е непълен първи сезон, а днешната новина е, че ще има още 6, за да стане общият брой 22 (пълен сезон). Подновяването на полусезони се превърна в стандартна практика за националните телевизии в САЩ, които предпочитат да изчакат малко, преди да се посветят на пълна поръчка. Gotham не е перфектен, но няма как сериал, свързан с Батман, да не потръгне. Сега остава само да задържи или подобри нивото си, въпреки че все още има признаци за потенциал за обратното.

При American Horror Story обаче няма никакво място за притеснение. Премиерата на тазгодишния четвърти сезон е привлякла над 6 милиона зрители, което е с 10% повече от миналата година. Така се продължава тренда всяка година да е по-добра откъм численост на аудиторията от предишната. Нещо повече, American Horror Story е сериалът с най-бързо растяща публика в историята на продуциращата го кабелна телевизия FX. Затова и подновяването му след само един епизод не е изненадващо.

Евентуален проблем за „Зловеща семейна история“ може да се появи догодина, когато звездата на сериала, Джесика Ланг, вече няма да играе. Ланг обяви още миналата година, че се оттегля от кариерата си, за да си почине и да се отдаде на семейството. Повечето анализатори очакват това нейно решение да повлияе отрицателно на рейтингите, но пък кой знае. Ако Раян Мърфи и Брад Фалчук успеят да превърнат тази потенциална криза във възможност, растежът в рейтингите може да стане и още по-осезаем. За целта ще им трябва гениална концепция за пети сезон и нова, още по-известна актриса на мястото на Ланг.

Новопоръчаните 6 епизода на „Готъм“ ще се излъчат през пролетта, а пети сезон на „Зловеща семейна история“ вероятно ще започне следващия октомври. И двата сериала обаче са все още в самото начало на текущите си сезони, така че нека да им се порадваме преди да са излезли в дълги междусезонни почивки.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата