mars-v-moon

Драмата на космонавтите

Трейлъри за филма „Първият човек“ и за сериала „Първите“.

И досега беше малко странно, че две много подобни една на друга идеи с много подобни имена се разработват едновременно, за премиера в една и съща година, но вчера тази странност стана още по-осезаема, защото в един ден бяха пуснати новите трейлъри и за двата проекта. И в тях виждаме едно и също – драмата на космонавтите, които жертват личния си живот, за да постигнат слава и напредък за цялото човечество. Раян Гослинг ще играе Нийл Армстронг и ще стъпи на Луната, а Шон Пен ще се превъплъти в измислен персонаж, предвождащ първата човешка мисия на Марс.

Бутон за зареждане на YouTube видео

https://www.youtube.com/watch?v=ngl2W_VLp1o

Няма смисъл да се пускат отделни новини за двата проекта, въпреки че се разработват съвсем независимо. Не само имената, но и засегнатите в трейлърите тематика и драма са на практика еднакви. Разбира се, в това няма нищо лошо – на когото му е интересно да види как живеят космонавтите и как балансират семейния си живот с работата и амбициите, ще има повече материал. Също така, изглеждащите за момента малки разлики в последствие може да се окажат големи – единият филм е почти документален, а другият – футуристичен. Раян Гослинг ще покаже как сме стъпили на Луната, а Шон Пен – как евентуално ще стъпим някой ден на Марс. А и докато първият играе във филм, който ще мине и замине, вторият е в сериал, който има потенциал тепърва да се развива.

First Man тръгва по кината на 12 октомври, а The First ще започне да излиза в платформата на Hulu (у нас може би в HBO GO) от 15 септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата