1 коментар
resident evil welcome to raccoon city

Два трейлъра наведнъж за „Заразно зло: Началото“

Resident Evil: Welcome to Raccoon City започва същинската част от маркетинга си с два трейлъра – един средняшки и един… не много обнадеждаващ.

От доста време слушаме за римейка на Resident Evil, който ще бъде много по-близък до игрите и ще се опита да вдъхне нов живот на франчайза, който се справи доста успешно с предишната си итерация – 6 филма с Мила Йовович и над милиард долара приходи от кината, макар и да не беше много близък до игрите, нито пък до предпочитанията на критиците. Премиерата на новата версия наближава, но досега имахме само няколко откъслечни снимки. Днес маркетинговата кампания избухна с цели два трейлъра наведнъж.

Започваме с по-добрия:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Разпознаваме много сцени и елементи от игрите, а трябва и да похвалим зомбитата за грима – доста по-детайлен и чудовищен е от това, на което сме свикнали. Пристигането на Клер в Ракуун Сити с камиона и кучето, което лочи кръв от зомби, изглеждат като надъхващи сцени за феновете на играта. Има и някои недотам сполучливи моменти, но преди да ги коментираме, нека изгледаме втория трейлър, за да си отпуснем душата след него.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Възможно ли е ефектите в игрите да са по-добри от тези във филма? Или пък нарочно поддържат нивото на компютърната анимация такова, за да се почувстваме като навремето? А лошата актьорска игра и странните диалози също ли са с цел да сме максимално близо до оригинала от 90-те?

Вторият трейлър е доста по-лош и акцентира върху това, от което феновете и без друго се притесняват. Сценарият иска да натъпче 3 игри в 1 филм, при което героите най-вероятно ще изглеждат също толкова плоски, колкото и в предишните филми, ‘чудовищата – незапомнящи се, а декорите – също толкова празни и изкуствени.

Фактът, че тези трейлъри излизат месец и половина преди премиерата, също не говори добре за филма. Може би желанието наистина е било да се угоди на феновете, но засега изглежда, че това няма да се получи. Дано да грешим.

„Заразно зло: Началото“ излиза на 24 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата