can-pirates-of-the-caribbean-last-559715

Едгар Райт и Джони Деп ще адаптират Нийл Геймън

Хитовият британски автор ще има още една екранизирана творба.

product_160Нийл Геймън напоследък е доста често срещано име – не че преди е бил неизвестен, но през последната година сякаш всички се сетиха да екранизират творбите му. Като резултат, по голяма част от тях вече се подготвят филми и сериали – например „Американски богове“ или „Никога, никъде, никой“. Сега друга негова книга ще бъде екранизирана – този път за киното. И не от кого да е, а от Едгар Райт (режисьор на „Шон от мъртвите“) и с Джони Деп („Карибски пирати“) в главната роля.

Става дума за детската книжка „За щастие, млякото“, издадена у нас от Artline Studios. В нея главен герой е баща, който излиза, за да купи мляко на децата си. Той се връща вкъщи с голямо закъснение и обяснява, че по пътя е попаднал в приключение, включващо динозаври, извънземни, пирати, вампири, вулканови богове, пътуване с балон и пътуване през времето.

В момента всичко е на ниво идея, като все още се търси инвеститор. Предложението е да се направи комбинация от анимация и живи актьори, може би в стил „Джуманджи“. За сценарист е привлечен Брет МакКензи от Flight of the Conchords.

Дали историята за „пътуване във времето и зърнена закуска“ ще стигне наистина до големия екран и адекватна ли ще бъде адаптацията – предстои да видим. Стискаме палци!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата