Hramyt korica m

Екип от млади фантасти търси спонсорство за първия си филм

Казанлъшкият клуб „Светлини сред сенките“ демонстрира упоритост и желание за още творчески успехи.

Вече десета година една голяма група от деца и младежи пише, илюстрира и снима фантастични приказки. Клуб „Светлини сред сенките” е издал 9 книги, заснели са 2 трейлъра и множество клипове. Мечтата на младите ентусиасти от край време е била да направят свой мини сериал по една от най-успешните им книги – трилогията „Аурелион – вечният баланс”. Романът е любимо четиво на всички почитатели на „светлинките”. Чете се с удоволствие от малки и големи, а в класацията на БНТ „Малкото голямо четене” се изкачи на 29-то място в почетната стотица, успешно конкурирайки се с произведения като „Хобитът”, „Хари Потър”, „Властелинът на пръстените” и др.

Клубът има награда за сценарий по романа „Шахтата” от Първия национален конкурс „ФАНТАСТИЧНО ИЗКУСТВО – БУРГАС’2008”, както и множество колективни и индивидуални награди за поезия, проза, сценарий, илюстрация и дизайн.

Младите ентусиасти се нуждаят единствено от добра техника и материали за изработване на костюми и декори. Ето защо те представиха своя проект на страницата на indiegogo.com, където се подпомагат подобни начинания.

Пред indiegogo.com кандидатстват творци от цял свят и ако бъдат одобрени и публикувани проектите им, се стартира дарителска кампания сред потребителите. Само още две български намерения са пуснали английските администратори, но те са далеч назад, докато малките писатели и кинематографисти клуб „Светлини сред сенките” само за часове се появиха на страница 11. Над 700 са към момента артистичните проекти, очакващи финансова подкрепа чрез глобалната мрежа. Към днешна дата нашият проект е на 5 страница и вече е натрупал първите си 520 долара. Ето го и него: http://www.indiegogo.com/aurelionseries?a=1360482

Дори да не съберат нужната сума, „светлинките” ще снимат своя филм, но тревогата им е, че това ще се отрази на качеството. Всеки „лайк” на страницата, всеки коментар, всеки долар, дарени от сърце, ще приближи екипа до неговата мечта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата