kopnej za rastqshto tvorchestvo

Нов копнеж за растящо творчество

За поредна година се включваме в инициативата, подкрепяща младите писатели.

Месец октомври е посветен на шестия поред Копнеж за растящо творчество – инициатива на „Човешката библиотека“, в която участваме също така ние, Фентъзи ЛАРП Център и клуб „Светлини сред сенките“. Целта е да се даде едно приятелско рамо на младите писатели, да се подкрепят и да се свържат с евентуалните си читатели.

Копнежът е отворен към всеки на възраст до 27 години, който пише на български език, независимо дали в България или по света. Изпращайте на адрес poslednorog-маймунка-gmail.com разкази, стихотворения, есета, пиеси или откъси от по-дълги текстове. Копнежът е отворен към всеки, който пише на български език, независимо дали в България или по света.

Темата е свободна, но специалната награда на SciFi.bg ще бъде дадена на разказ с фантастични елементи (научна фантастика, фентъзи).

Копнеем за текстове, които:
1) се усеща, че ви вълнуват;
2) развиват чувствителността ни, разбирането ни за околните и света, желанието да гледаме с широко отворени очи и да търсим~мечтаем в себе си и навън. Правят ни топли – докато четем и след като затворим книгата.;
3) ни ги изпращате за първи път. (Това е важно за онези от вас, които са участвали в минали Копнежи за растящо/ученическо творчество. Иначе може да ни пращате текстове, които вече са публикувани другаде или са участвали в други конкурси.)

Всеки участник трябва да събере творбите си в един файл – в RTF, ODT, TXT, DOC или DOCX формат. Общата им дължина да бъде до 9 хиляди знака (включително интервалите). Файловете трябва да са анонимни. Личната си информация – име, възраст, учебно заведение, град, държава, телефон за връзка – пращайте отделно, в текста на самия имейл. (Ако вече сте завършили – пишете кой/и университет/и.). В него е желателно също така да се включат отговори на следните въпроси:
1) Откъде разбрахте за този Копнеж.
2) Три любими книги, които сте прочели за първи път през 2015 година или по-късно.
3) Имате ли предпочитания дали четете хартиени или електронни книги; и (по желание) защо.

Краен срок за участие: 31 октомври 2017.

Наградите ще обявим през декември. Част от тях включват книги от Човешката библиотека (електронни и хартиени), публикация онлайн (по желание на авторите) и участие в писателски работилнички на живо. Нашата награда ще бъде грамота и плетена играчка Зипи – извънземното от логото.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата