1 коментар
stra6en razkaz

Експериментирайте със Страшен разказ в две изречения!

Развихрете фантазията си и опитайте новото предизвикателство.

Изображение с име: eksperimentatЗапочна нова инициатива във Фейсбук и ние побързахме да я подкрепим с партньорство – Страшен разказ в две изречения. Това е двоен ежемесечен конкурс, в който участниците получават награди за своето творчество, обикновено в жанровете хорър или научна фантастика. Идеята е заимствана от конкурса Two-Sentence Horror Stories: Bite-sized scares в Reddit и е леко побългарена, за да може и у нас да има еквивалент на тази забавна форма.

Първото му издание се проведе през месец септември с тема „Злокобен шум“. Получени бяха 133 разказа и бяха излъчени двама победители, които спечелиха по един роман от изд. „Бард“ по избор.

За тези, които не се побират само в две изречения, се провежда и успореден конкурс за разказ с максимален обем 7777 знака. Там темата в момента е „продължение на творба на Стивън Кинг“ – може да бъде със същите герои или други в подобна ситуация и контекст. Срокът за участие е 15 октомври.

А сега по същество – току-що беше обявена втората тема за късия разказ в две изречения – „Експериментът“.

Дали върху животни, хора, растения, гъби,
дали обектите ще бъдат натикани в клетки в тъмна лаборатория или самите ние ще бъдем натикани в милиарди клетки по целия свят,
дали ще бъде лек или оръжие за масово поразяване…

Експериментирайте!
От това колко можеш да задържиш дъха си под вода до Цар Бомба, всичко може да бъде класифицирано като експеримент, така че не си поставяйте лимити и поберете цялата си концепция и евентуало резултатите в две изречения или по-малко.

Ако се притенявате, че експериментът може да не бъде успешен, пратете ни го по мейл (stra666en.razkaz@gmail.com).
Ако вярвате в творението си, публикувайте го като коментар под публикацията във фейсбук за тест.

Наградата за най-добрия разказ ще бъде книга по избор от най-новите издания на издателска къща Бард. Отделно, разказът на победителя и още 4 от най-сполучливите творения ще бъдат публикувани тук на SciFi.bg!

След като всичко това бе казано, не остава нищо друго, освен да ви пожелаем успех и да затаим дъх в очакване на резултатитe!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата