poor-things

Ема Стоун е бедно нещо

Трейлър за филма Poor Things

Нов свръхстилизиран и интересен вариант на „Франкенщайн“? Арт кино за ценители? Или скучна претенциозна боза? Нямаме представа все още, но ако трябва да съдим само по трейлъра, филмът Poor Things определено изглежда интригуващо. В него Ема Стоун играе младата Бела Бакстър, която е съживена от д-р Гудуин Бакстър (в ролята – Уилям Дефо). Участва и Марк Ръфало.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Режисьорът Йоргос Лантимос не е сред редовните имена зад съвременните блокбъстъри, но безспорно има своите фенове сред ценителите на инди киното, основно заради The Killing of a Sacred Deer. Тук е създал нещо като стиймпънк фентъзи, в което светът изглежда толкова интересен, колкото пътешествието на главната героиня в живота и опълчването й срещу обществените норми.

„Бедни неща“ е адаптация на едноименния роман от шотландския автор Алистър Грей публикуван през 1992 година. Макар и книгата да е носител на две награди, а авторът да има издания на български благодарение на „Еднорог“, у нас не е превеждана.

Poor Things ще излезе на 8 септември 2023 година, но май не се очертава да има широко разпространение по българските кина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата