Zombieland 2, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Rhett Reese, Paul Wernick

Официално: Ще има продължение на „Зомбиленд“

Сагата с този франчайз е на път да приключи успешно – и то с оригиналния актьорски състав.

През 2009 г. излезе доста свежата зомби-комедия Zombieland. Тъй като тя пожъна успех, мнозина очакваха бързо да й се направи продължение. До него обаче дълго време не се стигна и актьорският състав се разпиля по други продукции. След това бяха правени два опита за сериал-разклонение на „Земята на зомбитата“, но и двата пропаднаха. Така от 2013 г. досега идеята за развиване на филма във франчайз изглеждаше мъртва. Сега обаче се оказва, че феновете на „Зомбиленд“ все пак ще бъдат наградени за търпението си.

Още по-добрата новина е, че целият актьорски състав на оригинала се завръща за втората част. Джеси Айзенбърг отново ще е Колумбус, Уди Харелсън ще се върне в ролята на Талахаси, Ема Стоун пак ще играе Уичита, а Абигейл Брезлин ще се превъплъти в Литъл Рок. Сценарият е на оригиналните създатели – Пол Уърник и Рет Рийс (които натрупаха парички покрай „Дедпул“), завръща се и режисьорът – Рубен Флайшър, който скоро ще ни представи „Венъм“. Снимките ще започнат в първата част на следващата година с идеята премиерата да бъде през октомври – тъкмо за 10-годишния юбилей.

Изображение с име: Zombieland

Според президента на Sony, които финансират сбирката на цялата стара банда, „това е един от проектите, които феновете отдавна искат да се случи – и никой не го искаше повече от Ема, Уди, Джеси и Абигейл. Това са едни от най-търсените актьори и според мен те ще направят този филм заради любовта си към персонажите. Развълнувани сме, че Рубен се съгласи да се върне да режисира продължението, тъй като неговата работа по Venom е наистина прекрасна“.

Дори вторият „Зомбиленд“ да не бъде толкова чаровен и успешен колкото първия (второто е малко вероятно, ако запазят оригиналния бюджет от под 30 милиона долара, тъй като тази сума лесно се избива при световно киноразпространение), завръщането на всички основни действащи лица от първия филм за неговото продължение 10 години по-късно е наистина стоплящо сърцето. Това говори не само за дълголетието на оригинала, но и за добрите спомени на състава зад него. Щом всички иначе заети хора се завръщат, и то с удоволствие, значи поне продължението ще бъде направено с любов. Стискаме палци сценаристите да имат добри идеи за продължението, тъй като сега най-важни са те.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата