renfield-2023

Финален трейлър за „Ренфийлд“

Филмът всъщност е полупродължение на „Дракула“ от 1931 година.

Излезе последният трейлър за хорър комедията „Ренфийлд“, в която ще видим живота през гледната точка на асистента на граф Дракула. Първите реклами акцентираха на Никълъс Холт в главната роля и умишлено криха Никълъс Кейдж в ролята на известния вампир. В новото видео виждаме достатъчно и от двамата. Основната концепция е ясна – на Ренфийлд му е писнало да бъде роб на Дракула и иска да се пребори за независимост и нормален живот. Но злият вампир, разбира се, няма да го позволи – не и без бой.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Идеята е на Робърт Къркмен, създателя на комиксите „Живите мъртви“. Режисьорът Крис Маккей пък казва, че това е продължение-изненада на филма „Дракула“ от 1931 година – или поне това е трябвало да бъде подходът на маркетинга. Разбира се, новото предложение е вдъхновено от персонажите на филма, но като тон и атмосфера е абсурд да бъде продължение – особено предвид показаната сцена, в която Ренфийлд решава да стане слуга на Дракула преди 90 години.

Друго изказване на режисьора, което можем да възприемем по-позитивно, е че Renfield няма да се опитва да бъде начало на филмова вселена и не е свързан с идеята за обединена вселена на ужасите на Universal, за която се говори от години и която донякъде можем да кажем, че имаме с „Годзила“ „Конг“ и „Годзила срещу Конг“. Така поне сме спокойни, че филмът ще е самостоятелен и няма да се състои от тийзъри за други продукции, които никога няма да бъдат направени.

Премиерата на „Ренфийлд“ е на 14 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата