new-warriors

Freeform поръча още един сериал на Marvel

New Warriors и Cloak & Dagger ще тръгнат в началото на 2018 година.

Freeform (бившата ABC Family) е поръчала нов сериал по комикси на Марвел – „Нови воини“ / New Warriors. Става дума за комедиен сериал за екип от супергерои, сред които е и любимата на феновете Момиче-катерица Дорийн Грийн. Проектът е предназначен за тийнейджърите, като Agents of S.H.I.E.L.D. се смята за ориентиран към доста по-зряла публика.

Все още не се знае кой ще участва в този сериал, въпреки че за момичето-катерица се чуха различни слухове. Всъщност, не е известно и кои точно комиксови персонажи ще влязат в екипа – само момичето-катерица е сигурно (колкото и тъпо да звучи). Поръчани са 10 епизода – точно колкото и за Cloak & Dagger. Кевин Бийгъл вероятно ще бъде главен сценарист, макар че още не е подписал договора. Той казва следното: „New Warriors е за шестима младежи, които живеят и работят заедно. Те имат сили, противоположни на тези на Отмъстителите, но искат да променят света… дори и той да не е готов за това“.

Изображение с име: Cloak_&_Dagger

Известно е, че телевизията иска да направи група сериали за младежи, които тепърва изпитват първите важни неща в живота – първата любов, първата работа. Част от тази група ще бъде и „Нови воини“, макар и с фентъзи елементи. Младежите ще порастват пред очите на публиката и ще имат специални способности, но не съвсем суперсили и не могат още да се нарекат герои. „Наметалото и Камата“ пък ще се концентрира върху вече познатите от „Агентите от ЩИТ“ персонажи и няма да бъде част от същата линия.

Схемата, по която ще се излъчват двата сериала на Марвел за Freeform още не е известна – може да ги пуснат в една и съща „Марвел-вечер“, а може и в отделни вечери, тъй като New Warriors е комедия, а Cloak & Dagger – драма. Възможно е също „Нови воини“ да закъснее малко, тъй като няма много време за писане на сценарии, наемане на актьори, снимки и пост-продукция, докато за другия поне вече има заснет пилотен епизод.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата