2 коментара
67th Annual Primetime Emmy Awards - Press Room

Game of Thrones мачка на Емитата

„Игра на тронове“ чупи рекордите с цели 12 награди.

Фентъзи сериалът на HBO „Игра на тронове“ записа нова страница в историята на телевизионните награди Еми. Game of Thrones събра цели 12 статуетки от 24 номинации, отвявайки конкуренцията си. Отличията са в категориите „най-добър драматичен сериал“, „най-добър режисьор в драматичен сериал“ (Дейвид Нътър за епизод 4.10), „най-добър сценарий за драматичен сериал“ (Дейвид Бениоф и Дан Вайс), „най-добър поддържащ актьор в драматичен сериал“ (Питър Динклидж) и др.

Любопитно е, че другият сериал с много номинации, не взе нито една от важните награди. American Horror Story: Freakshow имаше цели 19 номинации, но спечели само категориите за прически, визуални ефекти, костюми и грим. Това е първата година на „Зловеща семейна история“, в която сериалът си тръгва без нито едно отличие от праймтайм статуетките.

Татяна Маслани от Orphan Black се размина с наградата за най-добра актриса, както се очакваше, но все пак и номинацията е голям успех за нея. „Последният човек на Земята“ също не успя да се пребори в нито една от четирите категории, в които имаше възможност.

Общо взето, „Игра на тронове“ определено помага за имиджа на фантастиката като цяло, но нито един от другите сериали в жанра не беше признат от гласуващите за Еми. Не че пренебрегването ни в тези награди е нова тенденция, но явно ще трябва да мине още известно време преди фантастиката да стане наистина масова и да получи равен старт с останалите в подобни събития.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата