1 коментар
att-naked

Гол ужас!

Къща на ужасите в Пенсилвания, САЩ, ви предлага да изживеете ужаси без дрехи.

Изображение с име: professor
Професор Стрейнджуейс е един от аниматорите в скриймпарка. Според "биографията" му, той се интересува от човешките страхове още от малък - какво са фобиите и какво ги причинява. Изследванията му са показали, че страх №1 е страхът от неизвестното (за който резултат са допринесли хиляди хора, върху които професорът е експериментирал). Ако професорът не ви стига, има и асистентка с любов към змии.

Интересен вид атракции набира популярност за туристи и търсачи на нови усещания в САЩ и това са обитаваните от духове къщи. След като ви скъсат билетчето на входа, вие влизате в „ужасяващата“ къща и се оставяте на „призраците“ и „чудовищата“ да ви стряскат.

Конкуренцията в бизнеса явно е толкова голяма, че тези, които искат да се включат в пазара с нов обект, трябва да измислят интересен начин да се отличат от останалите. На доста краен метод са се спрели в Пенсилвания, САЩ, където подготвят буквално голи ужаси за тазгодишния Шоктоберфест (съчетава хем пиянските традиции на немския Октоберфест, хем любовта към ужасите на Хелоуин).

Въпросната обитавана къща се намира в градчето Синкинг Спринг и е част от парк на ужасите, също наречен Шоктоберфест. В парка се предлагат обичайни забавления като влакче на ужасите, пейнтбол със зомбита и др. Тази година обаче иновацията идва с „Голото и плашещо предизвикателство“, при което за посетителите трябва да паднат дрехи и задръжки.

„Забавлението“ започва в полунощ – тогава всички от групата се събличат по бельо и влизат в обитаваната от духове къща. Сайтът обещава, че вътре е тъмно като в рог, така че никой да не може да ви види срамните части. Идеята е липсата на дрехи (които ви дават ако не реална, то поне психологическа защита) да накара гостите да се чустват по-уязвими, като оттам преживяването става по-екстремно, а ужасът – по-интензивен.

Естествено, тъй като в САЩ се съдят за всичко възможно, посетителите предварително подписват договори за конфиденциалност, а вероятно също и че няма да съдят собствениците на атракцията в случай на палави гости или случайно забременяване.

Първоначалната идея на собствениците е била още по-смела – хората да могат да избират дали да влизат по бельо или чисто голи. Разбира се, това е предизвикаво възмущението на американското общество, поради което опцията „чисто гол“ е премахната и евентуално ще се предлага на Шоктоберфест 2015.

И така, ако някога сте си мечтали да ви гонят призраци из мрачна къща, заедно с група голи непознати, Шоктоберфест е вашето място. Той ще се проведе между 27 септември и 3 ноември в Синкинг Спринг, Пенсилвания, САЩ. Ако пък това не е представата ви за идеалното прекарване на ваканция в Америка, то поне се надяваме, че статията е била достатъчно куриозна, за да ви е интересна.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата