6 коментара
warcraft the beginning

Готов е и романът по „Warcraft: Началото“

„Сиела“ пусна книгата Warcraft на Кристи Голдън.

warcraft ccИздателство „Сиела“ продължава да се грижи за четящите геймъри и да подпомага кросмедийното представяне на Warcraft в България. След предисторията „Warcraft: Дуротан“, на пазара вече е и новелизацията на филма Warcraft: Началото.

Автор и на тази книга е Кристи Голдън, която е специалист в новелизацията на филмови хитове като „Стар Трек” и „Междузвездни войни”. В библиографията ѝ има над 50 романа, а Blizzard Entertainment неслучайно ѝ  възлагат задачата да напише историята, базирана на играта, за създаването на филма „Warcraft”. Кристи Голдън е и автор на добилата култов статус „Повелителят на клановете”, която представя на феновете орка Трал след провала на Warcraft Adventures: Lord of the Clans.

Орската Орда бяга от своя умиращ свят и нахлува в Азерот. Някои от орките, като Дуротан, вярват, че новите земи ще им предложат убежище. Други виждат човешките кралства като заплаха, която трябва да бъде унищожена.

Назрява тотална война, която може да унищожи и хората, и орките, ако не бъде спряна навреме. Само двама души намират сила да погледнат отвъд различията на двете раси и да потърсят път към съвместно съществуване.

Ако усилията им се провалят ще дойде ред на големия сблъсък, в който две могъщи армии ще се срещнат, за да защитят семействата и народите си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата