1 коментар
Altered-Carbon-Cover

Готвят нови сериали – Time и Altered Carbon

NBC готви сериал за пътуване във времето, а Netflix ще адаптира романа на Ричард Морган „Суперкомандос“.

Това, че последните години са силни откъм сериали, в никакъв случай не отказва телевизиите да измислят нови и нови интересни проекти, а напротив – мотивира ги да работят още по-здраво. И, за наше щастие, те често се обръщат към фантастиката за помощ!

Така например, NBC разработва нов драматичен сериал за пътуване във времето, наречен Time. Продуцентите го описват като комбинация от „Завръщане в бъдещето“ и „Мисията: Невъзможна“. Главните герои там ще са трима. Те пътуват през различни времеви епохи и се борят с престъпник, който иска да промени историята и да доведе човечеството до катастрофа.

Описанието звучи доста подобно на Legends of Tomorrow, но без супергеройския елемент. Ако пък триото е динамично, а сценаристите – талантливи, то концепцията има шанс да се превърне в успех от ранга на Doctor Who! Екипът зад камера определено подкрепя твърдението за този потенциал – главните сценаристи са създателите на Supernatural, Ерих Крипке, и на The Shield, Шон Раян. Според слуховете, няколко телевизии са наддавали за правата, което говори за голям интерес.

superkomandosNetflix пък продължава да бъде провокативна и да се цели към най-интересните проекти. В полезрението им е попаднал многократно награждаваният роман на Ричард Морган „Суперкомандос“ (издаден у нас от изд. „Бард“) или Altered Carbon, както е оригиналното му име. Сценарист на екранната адаптация ще бъде Лаета Калогридис, която е работила по Avatar, Shutter Island, Terminator Genisys и др. високопрофилни проекти.

Сюжетът се рзавива в ХХV век (книгата се развива в XXVI, но в прес-съобщението за сериала пише XXV – всъщност, не е толкова важно), когато човешкият ум е дигитализиран и душата може да се прехвърля от едно тяло в друго, а човечеството вече колонизира космоса. Такеши Ковач е бивш елитен междузвезден войник, прекарал над 500 години в затвора. Даунлоуднат в бъдещето, което той се е опитал да предотврати, Такеши трябва да разреши мистериозно убийство, за да продължи живота си на Земята.

Калогридис е купила правата за поредицата преди четири години и е опитала да направи филм неколкократно, но неуспешно. Едва сега тя получава шанс, и то за сериал, благодарение на Нетфликс. Според нея „Суперкомандос“ е една от най-добрите киберпънк твърди научни фантастики в света – мрачна и сложна история, която поставя под въпрос възприятието ни за това какво означава да бъдеш човек ако всяка информация може да бъде кодирана, включително човешкият ум.“

Докато за Time е поръчан само пилот, Altered Carbon ще има цял сезон. Стискаме палци да гледаме и двата максимално скоро!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата